Vivianne Miedema skade: Arsenal-spissen vil gå glipp av en lengre periode og vil gjennomgå en operasjon for en ACL-skade | Fotballnyheter

Arsenal-spissen Vivianne Miedema er utelukket for en «forlenget periode» og skal opereres for sin ACL-skade.

Women’s Super Leagues toppscorer gjennom tidene ble strukket i Champions League-kampen mot Lyon på Emirates Stadium torsdag kveld, med Miedema synlig opprørt etter slaget.

Arsenal har bekreftet at Miedema skal opereres i løpet av de kommende dagene.

26-åringen slutter seg til sin Arsenal-lagkamerat Beth Mead gikk på sidelinjen etter også å ha pådratt seg ACL-skade forrige måned.

I en uttalelse sa Miedema: «Absolutt avsky for å dele, jeg ødela min ACL i vår siste kamp mot Lyon.

«Det var et av de øyeblikkene hvor jeg visste det med en gang. Når ting går gjennom hodet ditt: Jeg vil ikke kunne hjelpe laget mitt lenger denne sesongen, ingen verdenscup, operasjon og rehabilitering på veldig, veldig lang tid.

«Jeg vil ikke fortelle deg at jeg kommer sterkere tilbake eller at jeg ikke kan vente med å tilbringe de neste månedene i treningsstudioet. Det vil være vanskelig med mange vanskelige dager (mye gråt, som vi allerede hadde mye), men dessverre er det en del av fotballen.

«Jeg er velsignet med å ha fantastiske lagkamerater, venner og familie rundt meg og Beth som kan veilede meg gjennom det som kommer, mens jeg bare er noen uker foran kampen. etter at hun plaget meg en stund).

«Takk for alle meldingene dine, jeg setter stor pris på dem og de hjelper meg mye!

«Foreløpig skal jeg forberede meg til operasjonen og det er tid for den velfortjente juleferien».

Miedema er den siste fotballspilleren som er utelukket med en revet ACL. I tillegg til Mead er West Hams Jessica Ziu, Aston Villas Chantelle Boye-Hlorkah og Tottenham-duoen Kyah Simon og Ellie Brazil også utelukket fra spill denne sesongen.

Problemstillingen ble også belyst under EM i sommer. Ballon d’Or-vinner Alexia Putellas gikk glipp av turneringen etter å ha ødelagt ACL dager før Spanias åpning. Simone Magill pådro seg også den samme skaden i Nord-Irlands turneringsåpning mot Norge, bare dager etter signering for Aston Villa.

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

På Inside WSL diskuterer en rekke fagfolk utfordringene med å håndtere og komme seg etter en ACL-skade

Frankrike-spissen Marie-Antoinette Katoto haltet også av i sin andre gruppekamp mot Belgia, etter å ha ødelagt ACL. Hun hadde vært en av favorittene til å vinne Euro 2022 Golden Boot.

Kvinnelige fotballspillere har opptil seks ganger større sannsynlighet for å lide av en ACL-skade enn sine mannlige kolleger, men så langt er det gjort svært lite vitenskapelig forskning for å finne ut hvorfor dette er tilfelle.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *