Vladimir Putin: I følge NATOs planer! Russisk krigsskip tester megamissil utenfor Norge

Etter at NATO utarbeidet planer om å bekjempe Russland, er et russisk krigsskip nå blitt sett utenfor Norge. Om bord var Putins hypersoniske missil. Ifølge en medierapport tester det russiske militæret megavåpenet.

Med tanke på den russiske angrepskrigen i Ukraina, NATO-Medlemmene ble enige om nye tiltak på sitt møte i slutten av juni. De væpnede styrkene skal økes fra 40 000 til 300 000. Ytterligere støtte til Ukraina er også lovet. Nøyaktig hvordan Russland vurderer beslutningene er uklart. Men i en måned har Russland truet NATO med represalier dersom unionen angriper russisk territorium. Nå var et russisk krigsskip foran Norge ser. Den hadde hypersoniske missiler om bord. Er det en trussel om krig?

Russisk skip utstyrt med hypersonisk missil sett i Norge

Som britiske «Express» melder, var admiral Gorshkov utenfor vestkysten av Norge i Barentshavet. NATO-skip har observert den og følger den. Krigsskipet ble sett 28. mai lansere et hypersonisk missil av Zirkon-typen. Major Elisabeth Eikeland bekreftet overfor «Barents Observer» at et NATO-skip følger det russiske tankskipet: «Det er KV Bergen som nå følger admiral Gorsjkov».
Hun nektet imidlertid å gi ytterligere informasjon av «operative» årsaker.

Etter missiltesten ville skipet ha gjennomgått trening fra Severomorsk med andre krigsskip fra Nordflåten. I mellomtiden er hun trolig på vei tilbake til Russland. Ifølge media kan admiral Gorshkov returnere til St. Petersburg for å delta i militærparaden i juli.

Hvor farlig er Putins Zircon-missil?

Zircon-missilet er et av Russlands mest strategisk kraftige våpen. Etter lansering genererer den en plasmasky som absorberer alle radiofrekvente stråler. Dette gjør den uoppdagelig for utenlandske radarer. Den kan bære en nyttelast på 300 kilo og bevege seg gjennom luften med åtte ganger lysets hastighet. Nordflåten bekreftet at den oppnådde en rekkevidde på 1000 kilometer under den siste testen i mai.

Vladimir Putins tap øker: Kreml-lederen går tom for krigsskip

Admiral Gorskov kan utføre langdistanseangrep mot overflatemål og skip, utføre eskorteoppdrag og angripe ubåter. Det er en del av den russiske flåten, som inkluderer Stillehavsflåten, Nordflåten, Østersjøflåten og Svartehavsflåten. De siste månedene har flåten blitt stadig mer redusert. 32 store overflateskip tilhørte Russland. Men Kreml led mange tap. I april senket den ukrainske marinen flaggskipet til Svartehavsflåten, Moskva. For å fylle på bygges nye skip.

å følge News.de allerede kl Facebook, Twitter, pinterest og Youtube? Her finner du siste nytt, siste videoer og direktelinje til redaksjonen.

bos/news.de

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *