Vladimir Putin uten skrupler? : Fryktede rørledningsangrep! Lar Kreml-sjefen briter fryse?

Etter sabotasjen av Nord Stream-rørledninger i slutten av september, øker bekymringen for ytterligere angrep på kritisk infrastruktur i Europa. Innsidere tror Russland kan målrette Langeled-rørledningen, som er enormt viktig for Storbritannias gassforsyning.

Fire lekkasjer i rørledningene Nord Stream 1 og 2 ble oppdaget utenfor den danske Østersjøøya Bornholm i slutten av september. Gass kan transporteres gjennom disse rørledningene fra Russland leveres til Tyskland. Det er foreløpig ikke avklart hvem som er ansvarlig for sabotasjen. undersøkelser pågår. Vesten mistenker Russland. Med det påståtte angrepet kan Kreml forsøke å rette oppmerksomheten mot sårbarheten til kritisk infrastruktur i Europa. Så kanskje støtten til det Ukraina fra vest reduseres. Russland avviser imidlertid på det sterkeste disse påstandene. I mellomtiden frykter vi det Vladimir Putin planlegger allerede en ny sabotasjeaksjon.

Forbereder Vladimir Putin en sabotasjeaksjon på Langeled-rørledningen?

Dermed kunne Kreml-sjefen bruke Langeled-rørledningen mellom Norge og Storbritannia mål. Det er det «Daily Mail» for tiden rapporterer, og siterer høytstående militære og etterretningsmiljøer. Ifølge den britiske tabloiden dekker den undersjøiske gassrørledningen en femtedel av Storbritannias gassbehov. Russland kan forsøke et angrep for å straffe landet for å støtte Ukraina ved å fryse husholdninger neste vinter.

Bekymringen for et angrep på en undersjøisk rørledning mellom Norge og Storbritannia øker

– Sabotasje er neste skritt hvis de vil trappe opp å angripe Storbritannias kritiske energiinfrastruktur fordi vi er så sårbare, sa en NATO-kilde til Daily Mail. En annen navngitt NATO-tjenestemann bekreftet at den 725 mil lange Langeled-rørledningen var et «åpenbart mål». «Det er fordi Norge har blitt en så viktig gassforbindelse for Storbritannia og Europa.» En annen norsk tjenestemann sa at et mulig angrep var rettet mot å bryte samholdet mellom Ukrainas vestlige allierte. For da kan folket i de rammede landene kreve at Putin bare gjør hva han vil for at gassen skal kunne strømme igjen.

Operatøren Gassco anser at sabotasjehandlinger fra Russland er mulig

Gassco, Langeled-rørledningsoperatøren, sa at antallet inspeksjoner hadde økt siden Nord Stream saboterte, ifølge Daily Mail. En talsperson for forsvarsdepartementet utelukket heller ikke at rørledningen kan være et mulig mål. Den norske interne hemmelige tjenesten PST svarte imidlertid ikke på en henvendelse fra «Daily Mail».

Langeled er en av de lengste undervannsrørledningene i verden. Den transporterer gass fra Ormen Lange-feltet i Norskehavet fra Nyhamna prosessanlegg via Sleipner-gassfeltet til Easington-terminalen på Yorkshire-kysten i Storbritannia.

Les også: Har dens forræderske energikrig allerede mislyktes?

Følg News.de allerede kl Facebook, Twitter, pinterest og Youtube? Her finner du siste nytt, siste videoer og direktelinje til redaksjonen.

gom/news.de

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *