VM 2022: Argentinske Lionel Messi sier Frankrike, Brasil og England er blant favorittene til å vinne i Qatar | Fotballnyheter

Lionel Messi sier Brasil, Frankrike og England er de største truslene mot drømmen hans om å endelig sikre seg en verdenscupvinnermedalje med Argentina.

Den 35 år gamle Paris Saint-Germain-spissen vil nok en gang støtte Argentinas håp i Qatar når de forsøker å levere det søramerikanske landets tredje verdensmesterskap, men først siden 1986.

«Når vi snakker om kandidater, snakker vi alltid om de samme lagene,» sa Messi til det søramerikanske forbundet CONMEBOL.

«Hvis jeg må sette noen over de andre, tror jeg Brasil, Frankrike og England er litt over de andre. Men VM er så vanskelig og så komplisert at alt kan skje.»

Bilde:
Messi i aksjon for Argentina mot Italia i Finalissima på Wembley

Messi kom til finalen med Argentina i 2014, men gikk på et ekstraomgangstap for Tyskland.

Copa America-mesterne Argentina er ubeseiret på 35 kamper, og hvis dette er Messis siste verdensmesterskap, er de i form til å vinne tittelen.

«Vi er veldig spente. Vi har en veldig fin gjeng som er veldig utålmodige, men vi tror vi tar det litt etter litt,» sa han.

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

VM-forhåndsvisningspanelet deler sine spådommer for verdensmesterskapet i 2022, inkludert vinnervalg, gullstøvelpris, beste spiller og mer!

«Vi håper å starte verdenscupen på den beste måten for å møte alt som kommer etterpå. Jo mer du spiller og jo mer tid du bruker på banen, jo mer blir du kjent med hverandre.»

Argentinas første kamp i gruppe C er mot Saudi-Arabia før de møter Mexico og Polen.

Haaland: England blant favorittene | «Jeg vil gjerne spille!»

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

Erling Haaland tror Brasil, Argentina, Frankrike og muligens England er favorittene til VM, men sier at målet hans med det norske landslaget er å nå VM og «Euro».

Manchester City-spissen Erling Haaland er ivrig etter en sjanse til å spille i Qatar verdensmesterskap, men siden Norge ikke klarer å kvalifisere seg til turneringen, vil 22-åringen bruke pausen til å lade batteriene til resten av Premier League-sesongen.

Haaland befestet ryktet sitt som en av Europas beste spiss etter å ha flyttet til City fra Borussia Dortmund på slutten av sesongen, og scoret 18 mål på 13 ligaopptredener og fem mål på fire Champions League-opptredener.

Men med Norge kun på tredjeplass i gruppe G i EM-kvalifiseringen bak Nederland og Tyrkia, må Haaland vente med å legge til sin internasjonale rekord på 21 mål.

«Jeg skulle selvfølgelig gjerne spilt i verdenscupen, men det er virkeligheten nå [that] jeg gjør ikke [that]men jeg kommer til å slappe mye av i kropp og sinn og så skal jeg trene, sa Haaland.

Erling Haaland slo en vinner i det 95. minutt
Bilde:
Manchester Citys Haaland skal ikke til VM

«Hva skal jeg trene på? Ikke noe spesielt tror jeg, de første månedene mine i City gikk ganske bra, så jeg trenger ikke gjøre så mange endringer for å være ærlig.

— Det handler om å gjøre seg klar til neste halvdel av sesongen og være klar når neste kamp starter etter pause.

Norge kvalifiserte seg sist til VM i 1998.

«Det største vi kan gjøre er å gå til et verdensmesterskap eller EM,» sa Haaland. «Det er selvfølgelig målet mitt med landslaget. Vi vet det er vanskelig, men jeg håper jeg en dag kan spille der i fremtiden.»

Haaland scorer laget sitt andre mål fra flekken
Bilde:
Nordmannen ønsker å lede Norge til VM

Haaland sa at Brasil, Argentina, Frankrike og England er favoritter i Qatar, der verdensmesterskapet starter 20. november.

«Jeg kan ikke si bare ett fordi det er så mange gode lag, så ja, de fire,» la han til.

Hva gjør Man City under verdenscupen?

    Haaland feirer med John Stones etter scoring
Bilde:
Haaland mener Brasil er blant favorittene

Manchester City har ennå ikke ferdigstilt planene sine, men Pep Guardiola har avslørt at førstelagsmedlemmer som ikke reiser til Qatar vil ta en pause når verdensmesterskapet begynner.

I begynnelsen av desember skal laget reise til Abu Dhabi på treningsleir i De forente arabiske emirater, hvor klubbeier Sheikh Mansour er visestatsminister.

«Vi prøver kanskje om to, tre uker for disse gutta om vinteren i Manchester,» sa Guardiola tidligere denne måneden. «Ta en pause, for at de ansatte skal gå dit. Godt vær, eierne våre er der. Det skal vi gjøre.

«Jeg vil si like etter eller noen dager etter at vi kommer tilbake fra 10 dager fri. Etter Brentford en eller to dager fri, reiser vi etter at vi kommer tilbake. Ikke bekreftet, men vi prøver.»

Erling Haaland fra Manchester City gratuleres
Bilde:
Haaland får tid til å komme seg etter skadene

Guardiola sa også at han forventer at Haaland vil nyte litt tid i Spania etter å ha gått glipp av verdensmesterskapet med Norge.

«Jeg er ganske sikker på at han kommer til å elske å være i verdenscupen og kanskje det neste eller EM,» sa Guardiola om spissen sin. «Men han har et hus i Marbella – gå dit, spill golf, forhåpentligvis ikke drikk mye, spis mye og kom i form igjen.»

Hvilke spillere skal til VM? Seksten spillere: Manuel Akanji (Sveits), Ederson (Brasil), Kevin De Bruyne (Belgia), Ilkay Gundogan (Tyskland), John Stones, Kyle Walker, Kalvin Phillips, Phil Foden, Jack Grealish (hele England), Joao Cancelo , Ruben Dias, Bernardo Silva (alle fra Portugal), Nathan Ake (Nederland), Aymeric Laporte og Rodri (begge fra Spania), Julian Alvarez (Argentina).

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *