VM 2022: England, Wales og andre europeiske nasjoner vil ikke bruke OneLove-armbånd

Vertslandet: Qatar Avtale: 20. november – 18. desember Dekke: Live på BBC TV, BBC iPlayer, BBC Radio 5 Live, BBC Radio Wales, BBC Radio Cymru, BBC Sounds og BBC Sport nettsted og app. Dag-til-dag TV-programmerFull dekningsdetaljer

England, Wales og andre europeiske nasjoner vil ikke bære OneLove-armbåndet under VM i Qatar på grunn av trusselen om at spillere får gule kort.

Kapteiner, inkludert Englands Harry Kane og Wales» Gareth Bale, hadde planlagt å bære armbåndet under spill for å fremme mangfold og inkludering.

En felles uttalelse fra syv fotballforbund sa at de ikke kunne sette spillerne sine «i en posisjon der de kan møte sportslige sanksjoner».

«Vi er veldig frustrerte over Fifas avgjørelse, som vi mener er enestående,» heter det i uttalelsen.

De styrende organene – England, Wales, Belgia, Danmark, Tyskland, Nederland og Sveits – sa at de skrev til Fifa i september for å informere dem om OneLove-armbåndet, men fikk ingen svar.

«Fifa har vært veldig tydelige på at det vil innføre sportslige sanksjoner hvis kapteinene våre bærer armbåndene på banen,» sa uttalelsen.

«Vi var forberedt på å betale bøtene som normalt ville gjelde for brudd på settforskriftene, og vi var fast forpliktet til å bære armbindet.

«Vi kan imidlertid ikke sette spillerne våre i en situasjon der de kan bli advart eller til og med tvunget til å forlate banen.»

Som svar har FIFA lanserte sin egen «No Discrimination»-kampanje, som skulle starte i kvartfinalen. Kapteiner vil nå få bruke et antidiskrimineringsarmbånd under hele turneringen.

Kane bar Fifa-armbåndet som England startet sin VM-kampanje med en 6-2 seier over Iran Mandag, med Three Lions som også tok kneet før avspark.

«Vi er skuffet,» sa Kane om ikke å kunne bære OneLove-armbåndet. «Vi ønsket å bruke den, den avgjørelsen ble tatt fra meg. Jeg møtte opp på stadion med armbåndet jeg hadde på meg og fikk beskjed om at jeg måtte bruke det.

«Se, det er utenfor vår kontroll som spillere. Jeg er sikker på at FA og Fifa vil fortsette disse diskusjonene, men viktigst av alt fokuserte vi på spillet og fikk et flott resultat.

«Du har sett i løpet av de siste fem årene at vi har tatt et standpunkt som et lag, og vi vil fortsette å gjøre det så mye vi kan. Vi har også tatt kneet, men noen ganger gjør ikke disse beslutningene det avhengig av oss, og det er bunnlinjen.«

Angripende midtbanespiller Jack Grealish scoret for England i seieren over Iran og sa til ITV at det var «litt dumt» at Kane ikke kunne bære OneLove-armbåndet.

Han la til: «Vi er med dem [LGBTQ+ community]vi skulle ønske de var her med oss.»

I mellomtiden, iranske spillere nektet å synge nasjonalsangen før kampen i et tilsynelatende uttrykk for støtte til anti-regjeringsprotester i hjemlandet.

Menneskerettighetsaktivister sa at mer enn 400 anti-regjeringsdemonstranter har blitt drept i Iran og 16 800 andre arrestert i et angrep fra sikkerhetsstyrker de siste månedene.

Wales spill i USA klokken 19:00 GMT.

Hva er OneLove-armbåndet?

BBC-ekspert Alex Scott bar OneLove-armbåndet før Englands verdenscupåpning mot Iran

Det ble kunngjort i september at kapteinene for 10 europeiske nasjoner – England, Wales, Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Norge, Sverige, Sveits og Nederland – ville bære et OneLove-armbånd i Nations League-kamper og verdensmesterskapet i 2022 i Qatar.

Norge og Sverige er ute av VM, mens Frankrikes kaptein Hugo Lloris sier han vil ikke bruk armbånd fordi han ønsket å «vise respekt» til Qatar.

Nederland lanserte OneLove-kampanjen i forkant av Euro 2020 for å fremme mangfold og inkludering, og som et budskap mot diskriminering.

Samkjønnede forhold og fremme av likekjønnede forhold er kriminalisert i Qatar.

Lørdag, Fifa-president Gianni Infantino har anklaget Vesten for «hykleri» i sin rapportering om Qatars menneskerettighetsrekord.

I en uttalelse sa det nederlandske fotballforbundet at de forlater planene om å bære armbindet «med et tungt hjerte» etter Fifas beslutning om å innføre sanksjoner.

«Det strider mot ånden i sporten vår som forbinder millioner av mennesker,» la han til. «Sammen med de andre berørte landene vil vi ta et kritisk blikk på forholdet vårt til Fifa i den kommende perioden.»

Den nederlandske treneren Louis van Gaal, hvis lag slo Senegal 2-0 Mandag sa: «En ting er klart – vi kommer ikke til å bruke armbindet hvis vi får et gult kort.

«Jeg tror vi må spørre oss selv om dette er en riktig handling fra Fifa, og du kan svare på det spørsmålet.»

Fotballforbundet i Wales sa: «Vi er frustrerte. Vi er skuffet. Men vi er fortsatt overbevist om at fotball er for alle og støtter våre LHBTQ+-medlemmer av den walisiske fotballfamilien.»

FSA føler seg «forrådt» av Fifa

Fifas advarsel om at de vil innføre sanksjoner mot enhver kaptein som bærer et OneLove-armbånd, har blitt kritisert, med foreningen av fotballfansekstern lenke sa at han følte seg «forrådt» av fotballens verdensstyrende organ.

«I dag føler vi forakt for en organisasjon som viste sine sanne verdier ved å gi det gule kortet til spillere og det røde kortet til toleranse,» la han til i en uttalelse.

«Aldri mer skal et verdensmesterskap deles ut utelukkende på grunnlag av penger og infrastruktur.

«Ingen land som ikke respekterer LHBT+-rettigheter, kvinners rettigheter, arbeiderrettigheter eller noen andre universelle menneskerettigheter bør ha æren av å være vertskap for et verdensmesterskap.»

3LionsPride, en engelsk fangruppe for LHBTQ+-supportere, saekstern lenke avgjørelsen var «mer enn skuffende», og la til at kapteinenes «grunnleggende rettigheter til ytrings- og ytringsfrihet» ble knust av Fifa.

The Rainbow Wall, som representerer walisiske LHBTQ+-fans, sa at de ikke hadde noen tillit til Fifa etter avgjørelsen.

I en felles uttalelse med 3LionsPride sa han: «Dette maktmisbruket fra de som har valgt å tie så lenge er et grovt svik mot tillit.»

Avgjørelsen ble også fordømt av antidiskrimineringskampanjegruppen Kick It Out for å fortsette «å fremheve Fifas unnlatelse av å ta opp bekymringene til menneskerettighetsgrupper og LGBTQ+-samfunnet i forberedelsene til denne turneringen.

«Spillere og fans burde ikke ha båret byrden av Fifas feil, og vi vil fortsette å støtte Gareth Southgate og teamet hans når de forsøker å utforske andre måter å støtte inkludering i fotball.» , la uttalelsen til.

Tidligere England-kaptein Alan Shearer sa til BBC Radio 5 Live at tidspunktet for avgjørelsen var «ikke rettferdig» for spillerne, og la til at han ville ha trosset Fifa og båret armbåndet uansett.

«Det er klart jeg ville ha snakket med manageren, og jeg ville ha foretrukket å si: «Jeg bærer armbåndet og tar slaget,» sa han.

«Det ville vært et større spørsmål og et større problem for Fifa enn å ikke bruke den – og det er det jeg ville gjort hvis jeg kunne.»

Harry Kane fra England iført en One Love
OneLove-armbåndet fremmer mangfold og inkludering – og er et symbol rettet mot å bekjempe diskriminering

Analyse

Jack Murley, programleder for BBCs LGBT Sport-podcast, snakker på BBC Radio 5 Live

Hvis du er Harry Kane og kan risikere en booking og gå glipp av verdenscupfinalen ved å bære dette armbåndet, kan du se hvorfor han ikke nødvendigvis ville det. Den andre siden av mynten er hva som hjelper en protest hvis den ikke virkelig slår ut; hvis det ikke er noen problemer?

Det er ikke slik at spillerne ikke har makt og innflytelse i denne situasjonen, men det er vanskelig å be dem om å øve på den største scenen i livet deres.

Spørsmålet burde egentlig være hvorfor de ble satt i denne situasjonen på kampdagen? Fifa har visst i måneder og måneder at de ønsker å bruke dette armbåndet. Hvorfor har vi denne samtalen først nå?

Vi har nå kommet til et punkt hvor Fifa har brukt år på å si at dette verdensmesterskapet er for alle. Det sies nå i bunn og grunn at hvis du bærer et armbånd som symboliserer at det ikke er noe galt med å være homofil, vil du bli reservert.

Fifa har mye å forklare om hvordan disse to tingene henger sammen. Det vil være mange LHBTQ+-mennesker som ikke bare vil bli totalt overrasket over denne avgjørelsen, men også helt rasende.

Det er som et slag at et symbol på hvem du har det bra kan få deg booket inn i fotballens største turnering. Det er et fantastisk sted å ankomme i 2022.

BBC Sport app banner

Få de siste resultatene og målvarslene for ethvert FIFA verdensmesterskap ved å laste ned BBC Sport-appen: epleekstern lenkeandroidekstern lenkeAmazonekstern lenke

BBC Sport BannerBBC Sounds-logo

Få din daglige dose av FIFA World Cup-reaksjon, debatt og analyse med verdenscup hver dag på BBC Sounds

Rundt BBC-bunnteksten - lyder

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *