VM 2022: Kongen av Marokko feirer kvalifiseringen til Atlas Lions med folket

RIYADH: Forholdet mellom Saudi-Arabia og Kina har blomstret i 2022 takket være den høye samarbeidsinnsatsen mellom landene på ulike felt, inkludert luftfart, energi, turisme, kunstig intelligens og teknologi.

Den 27. november møtte den saudiske viseutenriksministeren den kinesiske ambassadøren til kongeriket i Riyadh, rapporterte Saudi Press Agency.

Under møtet gjennomgikk Waleed al-Khuraiji og Chen Weiqing bilaterale forbindelser og måter å styrke dem for å tjene felles interesser. De diskuterte også saker av felles interesse.

Luftfart

Avtalen har også som mål å fremme veksten av flytrafikken og styrke samarbeidet innen lufttransport (Foto, Arab News).

Tidligere i år, i oktober, signerte Saudi-Arabia og Kina et avtaleavtale med sikte på å øke antall flyreiser og mellomlandinger mellom de to landene.

Avtalen har også som mål å fremme veksten av lufttrafikk og styrke samarbeidet innen lufttransport mellom de to landene, rapportert Zawya.

Energi

I september kunngjorde den regionale organisasjonen Den arabiske liga at det første arabisk-kinesiske toppmøtet i sitt slag vil bli arrangert av Saudi-Arabia i desember, som er et viktig skritt i det strategiske samarbeidet mellom arabiske land og den asiatiske giganten.

Ifølge avisen South China Morning Postmed base i Hong Kong, søker Beijing å styrke sine energiforbindelser med Gulf-landene for å sikre tilstrekkelige forsyninger.

Turisme

I september signerte Saudi Tourism Authority og det Shanghai-baserte finansselskapet UnionPay et avtaleavtale med sikte på å øke antallet kinesiske besøkende til Saudi-Arabia.

Som en del av avtalen vil Kinas statseide finansielle tjenesteselskap legge til rette for betalingstransaksjoner i kongeriket for UnionPay-kortholdere, rapporterte regjeringen. SPA.

Kultur

Som en del av kultursamarbeidet mellom Saudi-Arabia og Kina, signerte kong Abdulaziz offentlige bibliotek et memorandum om forståelse og samarbeid med den kinesiske gruppen Bayt al-Hikma i april.

Avtalen tar sikte på å styrke samarbeidet mellom de to landene innen ulike kulturelle, kunnskaps- og språklige felt av interesse for begge parter.

Dette inkluderer også utveksling av forlagstjenester og kulturbesøk mellom de to landene, samt organisering av vitenskapelige møter og spesialiserte utstillinger og organisering av felles kulturpoeng gjennom fora.

Kunstig intelligens

ds
Løsningsleverandøren Taqnia ets har signert et avtaleavtale med det kinesiske romfartsselskapet Star Vision (Foto, Arab News).

I mars signerte det Riyadh-baserte luftfartsselskapet Taqnia og løsningsleverandøren Taqnia ets et avtaleavtale med det kinesiske romfartsselskapet Star Vision for å forbedre romsektorens forsyningskjede og arbeide hånd i hånd med applikasjoner og teknologier for kunstig intelligens.

I henhold til MoU vil alle parter delta i forskningssamarbeid og samarbeide for å lette utviklingen av verdensklasses romteknologier, satellitter og geospatiale produkter, rapporterte forretningstidsskriftet. Times Aerospace.

Avtalen tar sikte på å introdusere lokaliserte tjenester og produkter som er i tråd med den strategiske rom- og geospatiale industrien i kongeriket og regionen.

Teknologi

I mars inngikk Saudi-baserte ACES (Advanced Communications and Electronics Systems Co.) et samarbeid med China Electronics Technology Group for å produsere nyttelastsystemer for droner i kongeriket.

Under partnerskapet har China Electronics Technology Group, et statseid elektronikkkonglomerat med dobbelt bruk, til hensikt å hjelpe ACES med å sette opp et forsknings- og utviklingssenter og produksjonsteam for ulike typer ladesystemer. nyttig for droner.

Olje

I mars signerte en enhet i Saudi Oil Company en innledende avtale med China Petroleum & Chemical Corp, kjent som Sinopec, for mulig nedstrømssamarbeid i Kina.

Datterselskapet, Saudi Aramco Asia Company Ltd, og Sinopec har som mål å støtte Fujian Refining and Petrochemical Co. i å gjennomføre en mulighetsstudie om kapasitetsoptimalisering og utvidelse, ifølge en uttalelse.

Bygg og bygg

I januar kunngjorde Aramco og Chinese Academy of Building Materials sin intensjon om å lansere et nytt senter for fremragende og innovasjon for ikke-metalliske produkter.

Også kalt Nexcel, vil det nye senteret være basert i Beijing og vil fremme bruken av ikke-metalliske materialer i bygge- og anleggsindustrien.

Denne teksten er oversettelsen av en artikkel publisert på Arabnews.com

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *