VM i Zakopane: Robert Johansson starter ikke på Wielka Krokiew. Vi vet årsaken

Robert Johansson deltar ikke i neste verdenscup i Zakopane. Den norske hopperen har bestemt seg for å ta en midlertidig pause i starter. Informasjon om 32-åringens fravær ble gitt av «Dagbladet».

Den doble OL-bronsemedaljevinneren fra Pyoengchang trenger hvile. Den erfarne konkurrenten deltok ikke i de siste norske mesterskapene. Johansson har slitt med helseproblemer i lang tid. Han hadde to ryggoperasjoner før sesongen. Også under Four Hills-turneringen, som ble avsluttet for noen dager siden, klaget han over en beinskade.

«Jeg kjenner ingen smerter i ryggen, men jeg må kjempe med høyre bein. Jeg prøver å få det til på en eller annen måte – sa han til «Dagbladet» før konkurransen i Bischofshofen. Mye tyder på at han snart kommer tilbake til verdenscupkonkurranse.

SE OGSÅ: VM i Zakopane: Hvorfor vil «bare» seks polakker lykkes?

I den generelle klassifiseringen av syklusen er nordmannen rangert som 12. uavgjort med sin landsmann Marius Lindvik og tyskeren Andreas Wellinger. Johanssons beste prestasjon for sesongen var på Titisee-Neustadt da han ble nummer sju. Han hadde de beste resultatene i den samlede verdenscupstillingen i sesongene 2017/2018 og 2020/2021, da han endte på femteplass i konkurransen.

De største prestasjonene i 32-åringens karriere er de olympiske medaljene som ble vunnet under Pyoengchang-lekene. Han tok bronsemedaljer i storbakken og normalbakken. Han la også til gull i lagarrangementene.

To konkurranser finner sted i Zakopane denne helgen. Lørdag skal fansen ha lagkonkurranse, og søndag individuell konkurranse. Husk at lederen av verdenscupen er Dawid Kubacki. Polakken er 108 poeng foran Halvor Egner Granerud, vinneren av siste TCS.

mtu, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene, uansett hvor du er.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *