«Wagnerianeren» som flyktet til Norge vil tilbake til Russland

I dag la Medvedev ut flere videoer på det sosiale nettverket YouTube, der han hevder at han har bestemt seg for å returnere til Russland.

Medvedev, 26, forklarer dette ønsket med at han følte seg «som en gutt i en stormannslek», der han ikke lenger ønsker å delta.

«Nylig bestemte jeg meg for at jeg var klar til å returnere til Russland. Jeg har allerede kontaktet den russiske ambassaden i Oslo,» forklarer Medvedev i en av videoene.

Han påpeker også at han tok beslutningen om å returnere til Russland uavhengig.

«Jeg håpet det her [Norvēģijā] Jeg vil skape fred og ro, jeg vil klare å legge politikken, hæren og krigen bak meg, men jeg oppnådde ikke dette, sa Medvedev.

«La oss se hva som skjer med meg i Russland. Hvis de dreper meg, greit. Hvis du ikke dreper deg selv, tusen takk,» la han til.

Medvedev krysset den russisk-norske landegrensen ulovlig i januar i år, ble arrestert og søkt om politisk asyl.

Ifølge Medvedev selv var han vitne til hvordan «Wagner» konfronterer leiesoldater som nekter å adlyde ordre. Medvedev vitnet for norsk politi om grusomheter begått i Ukraina av dets tidligere tjenestemenn, hvorav mange tidligere har sonet dommer for alvorlige forbrytelser.

Han innrømmet at han fryktet for livet sitt, da han var etterlyst både av russiske sikkerhetsstrukturer og av tidligere «Wagner»-medlemmer.

I april var Medvedev involvert i et barslagsmål i Oslo.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *