World RX sesong 2023 uten scene i Latvia

Foto: rigarx.com

FIA World Rallycross Championship vil feire sin tiende sesong i 2023. Den ti runde kalenderen for neste år, som vil innlede den andre sesongen av den elektriske æraen, ble bekreftet onsdag.

Som i 2022 starter konkurransen med en etappe i Norge, som finner sted i midten av juni. I begynnelsen av juli vil deltakere fra RX-verdenen flytte til den trolig mest kjente banen i denne disiplinen – Holjes i Sverige. Dette blir den 100. etappen av verdens RX!

Tre uker senere vil mesterskapet returnere til Storbritannia for første gang siden 2019, på Leadenhill-kretsen, der rallycross ble født for mer enn et halvt århundre siden. Etapper i Belgia og Portugal vil følge. Den siste europeiske etappen av kalenderen finner sted i september i Tyskland, i Estering.

Foto: rigarx.com

Etter sesongen i Europa vil World RX-bilene overføres til Cape Town for å konkurrere Killarney International Circuit på sporet. 2023 World RX-sesongen avsluttes i Asia, vil bli annonsert og flere detaljer følger. Merk at dobbeltkampene spilles i Sør-Afrika og Asia.

Som du kan se, neste år blir det ingen World RX-stopp i Latvia.

Åpningsrunden av FIA European Rallycross Championship vil finne sted i Ungarn, mens den fullstendige europeiske RX-kalenderen vil bli annonsert om kort tid.

Global RX-kalender 2023:


cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *