Zelenskiy tildeler Mūrniece og talere for parlamenter i 11 andre land den ukrainske statsprisen

Dekretet publisert på nettsiden til Ukrainas president indikerer at prisen ble tildelt for «betydelige personlige meritter for å styrke internasjonalt samarbeid, støtte til nasjonal suverenitet og territoriell integritet til Ukraina, et betydelig bidrag til populariseringen av den ukrainske staten i verden «.

Prisen ble også delt ut til talerne for parlamentene i de to andre baltiske statene – Estlands Rīga-speaker Kogu Jiri Ratas og den litauiske taleren for Seimas Viktorija Chmilīte-Nilsen.

I tillegg ble ordren tildelt Speaker for USAs Representantenes hus – Representantenes hus – Nancy Pelosi, Speaker for det tyske parlamentet – Forbundsdagen – Berbela Bas, marskalk av den polske Seimas Elzbeta Witek og marskalk av det polske senatet Tomasz Grodzski .

Talsmennene for parlamentet i Norge, Irland, Nord-Makedonia, Sveits, Frankrike og Kroatia tildeles også andreklasseordenen til prins Yaroslav den vise etter ordre fra Zelensky.

Mūrniece påpeker på mikrobloggsiden «Twitter» at bestillingen tildelt av Zelensky er en stor ære, samt en bekreftelse på det harde arbeidet til latviske Saeima for å støtte Ukraina.

Tidligere har Zelensky tildelt Prins Yaroslav den vise-orden til EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og USAs utenriksminister Anthony Blinken.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *