Zuzana Slatkovsk: Selv når det kommer til familie, er det hardt arbeid

I følge den sosiologiske statusundersøkelsen fra Vitenskapsakademiet fra 2003 om kvinners stilling på arbeidsmarkedet, ser det ut til at 40 % av kvinnene er ofre for kjønnsdiskriminering på arbeidsplassen. Eller at de største ulikhetene mellom kvinner og menn ligger i muligheten for å få tilgang til høyere stillinger. Dermed er kvinner med førskolebarn, de i svangerskapspermisjon og eldre blant de fem mest vanskeligstilte gruppene på arbeidsmarkedet. Har noe endret seg på tjue år?
Det gjør Urit. På tjue år er det gjort mange gode lovgrep, som muligheten for å forlenge varigheten av foreldrepermisjonen, og det har skjedd et sosialt skifte. kvinner har sluttet å bli først og fremst sett på som forsørgere, og jeg ønsker å involvere dem, så vel som menn, i saker knyttet til husholdning og barn. Det handler ikke bare om å skape tilstrekkelige forhold for menn, men vi må også skape dem for kvinner, slik at de motiveres til å gå ut i svangerskapspermisjon og kan nyte godt av de samme fordelene som kvinner. Takket være dette vil kvinner tvert imot ha flere muligheter til å gå tilbake til det aktive livet.

I samfunnet bør vi komme til en slik ramme hvor det ikke er behov for å bekymre oss for om vi har barn eller ikke. Jeg kan ikke spørre selskapet om det.

Denne teksten er en del av premiuminnholdet for abonnenter

Prikkete og til slutten

som lin surfer:

  • Mer enn 30 000 originaltekster er tilgjengelige på iDNES.cz, Lidovky.cz og Expres.cz
  • Få tilgang til alle våre aviser og magasiner online og gratis
  • Kjøp konsertbilletter på forhånd på Ticketportal a mye mer

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *