Endring av navn på drivstoff 2022: diesel, bensin, etanol

Nye drivstoffnavn siden oktober 2018

Blyfri 95, diesel, superetanol, LPG… Disse navnene på drivstoff, som hittil er så kjent for besøkende på bensinstasjoner, vil snart ikke være noe mer enn et fjernt minne. Siden 12. oktober 2018 har en enkelt skilting dukket opp i hele EU (EU) og i syv naboland (Island, Lichtenstein, Norge, Nord-Makedonia, Serbia, Sveits og Tyrkia).

I denne nye nomenklaturen er hver type drivstoff nå representert med en geometrisk figur, en bokstav og et tall. Men hvis etiketten endres, endres ikke sammensetningen av drivstoffet.

Bensin: de nye navnene på SP95, SP98, SP95-E10 og superetanol

Alt drivstoff av bensintypen er nå merket med bokstaven «E» i en sirkel. Et nummer er knyttet til den som angir maksimalt tillatt innhold av biodrivstoff knyttet til det. Dermed ble blyfri 98 (SP98) erstattet av akronymet E5som inkluderer opptil 5 % etanol.

I henhold til samme system har den tradisjonelle blyfrie 95-E10 (SP 95-E10) blittE10, med maksimalt 10 % etanol. Endelig bærer superetanol nå navnet E85 og har et maksimalt innhold på 85 %.

Den nye merkingen for blyfri bensin:

Diesel: de nye navnene på diesel

Nå er diesel-type drivstoff merket med bokstaven «B» (som biodiesel) inne i en firkant. I likhet med bensin, spesifiserer følgende figur det maksimalt tillatte innholdet i hovedkomponenten. Dette er biokomponenten, produsert av vegetabilske eller animalske oljer.

Klassisk diesel tar nå navnet B7 (7 % biodrivstoff).

B7 fikk selskap av B10, et veldig kaldt dieseldrivstoff med 10 % biodrivstoff. Men bare et lite mindretall av biler er kompatible med B10. EN vedtak 11. september 2018etablert av departementet for økologisk overgang, setter listen over kjøretøy og maskiner med dieselmotorer som er kompatible med B10 diesel.

Tabellen nedenfor viser modellene av lette kjøretøy eller varebiler som er satt i omløp i Frankrike som er kompatible med B10:

Den nye skiltingen viser også akronymet XTL å betegne syntetisk diesel (syntetisk parafinisk diesel), som ikke er avledet fra råolje. Association of European Automobile Manufacturers (Acea) omtaler det som et «parafinisk dieseldrivstoff laget av fornybare eller fossile materialer ved syntese eller hydrobehandling».

Den nye merkingen for diesel:

Gassformig brensel: de nye navnene for hydrogen, naturgass, LPG og LNG

Gassformig drivstoff er representert av diamantformede etiketter, med deres nye navn inni.

Dermed er hydrogen erstattet av omtalen H2. Den nåværende flytende petroleumsgassen (LPG) har blitt den LPG. For sin del heter nå komprimert naturgass (CNG). CNGmens flytende naturgass (LNG) lykkes LNG.

MERK: Selv om det foreløpig ikke er planlagt noe for elektriske kjøretøy, er spesifikk skilting på ladestasjoner i designfasen.

Den nye merkingen for gassformig brensel:

Hvor er de nye drivstoffnavnene angitt?

Enten på bensinstasjoner (ved fylling av drivstoff) eller hos bilforhandlere (ved besøk for å kjøpe nytt kjøretøy), skal den nye merkingen som nevner de nye navnene på drivstoff i prinsippet være godt synlig siden 12. oktober 2018. Gammel handelsnavn beholdes vanligvis av mange distributører gjennom dobbel visning.

Etiketter ved bensinpumpen

På bensinstasjoner som er tilgjengelige for publikum (enten de tilhører store oljekonsern eller uavhengige distributører), må etiketter plasseres på dysehodet til drivstoffbeholderen, men også på drivstofffordelingsenheten. Brukeren må derfor enkelt identifisere de sirkulære etikettene som kjennetegner E5 (nytt navn for blyfri 95 og blyfri 98), E10 (erstatning for blyfri 95-E10) og E85 (det nye navnet for blyfri 95-E10). superetanol).

På samme måte bør dette visuelle hjelpemidlet på dieselvåpen gjøre det mulig å bli kjent med de firkantede etikettene som representerer B7 (det nye navnet på klassisk diesel) og B10 (den nye dieselen som inneholder 10 % biodrivstoff).

Etiketter på kjøretøy

Produsenter er også pålagt å implementere endringen i drivstoffnavn. Derfor må ethvert nytt kjøretøy som forlater samlebåndene siden 12. oktober 2018 presentere logoene til drivstoffet det aksepterer nær tanklokket.

Dette gjelder ikke bare mopeder, motorsykler, tre- og firehjulinger, men også personbiler, lette nyttekjøretøyer, tunge nyttekjøretøyer, busser og busser.

Fortsatt når det gjelder nye kjøretøy, er etikettene synlige i brukermanualen. De kan også vises i sin elektroniske versjon tilgjengelig på enkelte modeller via infotainmentkonsollen.

En endring i navnet på drivstoff pålagt av EU

Det var Brussel som påla den nye merkingen av drivstoff ved pumpen, i henhold til et europeisk direktiv vedtatt 22. oktober 2014 (direktiv 2014/94/EU om utplassering av infrastruktur for alternativt drivstoff).

Skilting modifisert i 35 land

Målet med denne operasjonen er å muliggjøre harmonisering av drivstoffmerking på fellesskapsnivå. For det første for å lette reiser innenfor EU. Videre, takket være dette nye visuelle verktøyet, bør bilister og andre motorsyklister ikke lenger gjøre en feil når de fyller drivstoff i et fremmed land.

Totalt er den nye skiltingen utplassert i de 27 medlemslandene i EU, Storbritannia, EØS-landene (Island, Liechtenstein og Norge), samt Nord-Makedonia, Serbia, Sveits og Tyrkia.

Søknadsplanen

Endringen har teoretisk sett vært synlig siden 12. oktober 2018, etterlevelsesdatoen. Før den offisielle ikrafttredelsesdatoen introduserte bilprodusenter og bensinstasjonsoperatører disse nye merkene i en overgangsfase. Det nye drivstoffmerkesystemet fortsetter å eksistere side om side med de vanlige navnene. I følge våre funn viser mange bensinstasjoner nå dobbel skilting.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *