Jessie Diggins, Julia Kern

jessie diggin Og Julia Kern vant bronse i lagsprinten i verdensmesterskapet, en femte karriere verdensmedalje i langrenn i USA for Diggins.

Diggins, som gikk på ski den nest siste runden, slo ut Sverige og Norge og åpnet et viktig gap på åtte sekunder over fjerdeplasserte Tyskland i Planica, Slovenia.

Hun ga stafettpinnen til Kern, hennes treningspartner gjennom åtte år, som endte fem sekunder bak Sverige og tre sekunder bak Norge, men 17 sekunder foran Tyskland på fjerdeplass.

Det var den første amerikanske medaljen i langrenn ved verdensmesterskapet siden 2017, da Diggins og Sadie Bjørnsen vant bronse i lagsprinten. Året etter ble Diggins og Kikkan Randall vant den olympiske lagsprinten, og markerte den første amerikanske OL-gullmedaljen i langrenn.

Diggins, 31, er den amerikanske langrennsløperens rekordholder for olympiske medaljer (tre, inkludert en av hver farge), verdensmesterskapsmedaljer (ett gull, to sølv, to bronse) og individuelle verdenscupseire (14).

Kern, en 25-åring med tyske foreldre, scoret sin første verdensmesterskapspall i tillegg til fire verdenscuppaller (en individuell i 2019).

Verdensmesterskapet fortsetter tirsdag med kvinnenes 10 km fristil, hvor Diggins er i kamp om medalje.

OlympicTalk er aktivert Apple Nyheter. Markedsfør oss!

Mer: OL

Jaelin Kauf setter en stopper for medaljetørken i USA i moguler på Worlds, Mikael Kingsbury… Mondo Duplantis slår verdensrekord i stavsprang for sjette gang Gabby Douglas er tilbake i turntrening, bekrefter trener

Jessie Diggins og Julia Kern vinner bronse i lagsprint ved verdensmesterskap i langrenn opprinnelig dukket opp på NBCSports.com