Norge er imot å sette et pristak på gass / Artikkel

Det melder Norges statsminister Jūnas Gārs Stere. Ifølge ham vil ikke det å fikse en takpris løse det europeiske hovedproblemet.

Selv om EU-kommisjonen har foreslått sette en takpris bare for gass importert fra Russland, enkelte medlemsland i EU har invitert å anvende disse restriksjonene på all kjøpt gass. Dette vil også gjelde flytende naturgass mottatt fra USA eller Norge.

Norge har vært en av de største mottakerne siden krigen startet i Ukraina, ettersom gassprisene steg kraftig på verdensmarkedet.

Norge har til nå foretrukket at olje- og gasselskaper avtaler forsyningskontrakter selv.

Men som den norske regjeringssjefen påpekte mandag i en telefonsamtale med presidenten i EU-kommisjonen Ursula von der Leyen, selv om Norge er åpen for diskusjoner, vil ikke fastsettelse av makspris endre det grunnleggende problemet, nemlig at Europa mangler fortsatt gass.

SAMMENHENGEN:

Den europeiske union regner med minst to tredjedeler innen utgangen av året redusere avhengigheten russisk gass. Medlemslandene er derfor invitert redusere naturgassforbruket med minst 15 %. Dette vil gjøre det mulig å forberede seg bedre på vinteren og levere mer gass til lager.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *