WSL-sammendrag: Manchester United leder fire poeng da Alessia Russo scorer et hat-trick i seier over Leicester | Fotballnyheter

Pluss: Bunny Shaw scorer tre når Man City slo Tottenham 3-1 og ble nummer to; Aston Villa utvider ligaen ubeseiret til fem kamper med 2-0 seier på Everton; Rachel Rowe sparker en sen vinner da Reading slo West Ham 2-1 hjemme for å gå fra andre til niende

17:06, Storbritannia, søndag 5. mars 2023

Russo scorer tre mål da lederne Man Utd slo Leicester

Alessia Russo scoret hat-trick da Manchester United slo Leicester 5-1 og tok en trepoengs ledelse på toppen av Super League for kvinner.

Den engelske spissen Russos brakk i første omgang satte United i kontroll og hun la til sin tredje tidlig i andre omgang kort tid etter at Remy Siemsen reduserte Foxes-underskuddet.

Russo satte deretter opp Leah Galton for Uniteds fjerde og innbytter Lucia Garcia la til sin femte da Marc Skinners lag sikret sin 11. ligaseier på 14 kamper denne sesongen for å holde trykket på mesterne i Chelsea-tittelen.

Chelsea, som møter London-rivalene Arsenal i ligacupfinalen på Selhurst Park søndag ettermiddag, har to kamper på hånden og møter United på Kingsmeadow neste helg.

Russo, uten kontrakt denne sommeren, har scoret åtte mål på 12 ligakamper denne sesongen, og United håper hun vil signere en ny kontrakt etter å ha avslått to verdensrekordtilbud fra Arsenal på 24-åringen forrige måned.

Dette er en begrenset versjon av historien, så dessverre er ikke dette innholdet tilgjengelig.

Åpne fullversjonen

Shaw scorer et hat-trick når City kommer bakfra

Bilde:
Khadija Shaw feirer etter utligning for Man City mot Spurs

Bunny Shaw scoret et hat-trick da Manchester City kom fra et mål for å slå Tottenham Hotspur 3-1 for å rykke opp til andreplass.

Den norske landslagsspilleren Celine Bizet hadde gitt Spurs en sjokkledelse mot spillet hos City, som dominerte hele veien.

Jamaicanske Shaw utlignet i de døende sekundene av første omgang med en heading på nært hold før han kjølig scoret en straffe to minutter ut i andre omgang.

Shaw fullførte sitt hat-trick sent, og skjøt i taket av nettet fra innsiden av boksen for sitt 13. mål for sesongen for å sikre City-sjef Gareth Taylors 73. seier i hans 100. kamp i ledelsen.

Villa forlenger ubeseiret rekke med Everton-seier

Bilde:
Lesende spillere mobiliserer Charlie Wellings etter hans første mål mot West Ham

Aston Villa tettet gapet til Arsenal på fjerdeplass til tre poeng etter å ha utvidet ligaens ubeseiret løp til fem kamper med en 2-0-seier på Everton.

Kenza Dali ga Villa en tidlig ledelse da skuddet hans avviste litt og passerte Courtney Brosnan fra Rachel Dalys pasning.

Everton-forsvareren Megan Finnigans selvmål fra Mayumi Pachecos lave kryss med drøyt 20 minutter igjen sikret Merseysiders et sjette ligatap for sesongen.

Daly la nesten til en tredjeplass med en sen heading, men Villa gikk tom for komfortable vinnere likevel.

Reading fanger den sene vinneren til å senke hammerene

Rachel Rowe avfyrte en sen vinner da Reading slo West Ham 2-1 hjemme for å flytte fra andre til niende.

Charlie Wellings scoret en åpning i andre omgang for Reading med et godt driv som fant corneren.

Hvordan lagene stilte opp | Kampstatistikk

Men det ble angret av den franske spissen Viviane Asseyis femte ligamål for sesongen da hun dyttet hjem fra innbytter Izzy Atkinsons kryss.

Rowe fant imidlertid det øverste hjørnet med en fantastisk innsats fra utenfor feltet som keeper Mackenzie Arnold bare kunne nå med fingertuppene.

West Ham traff treverket sent gjennom Grace Fisks heading, men vertene holdt på for å sikre en avgjørende seier som førte til at de beveger seg over Brighton og Tottenham i den nederste halvdelen av tabellen.

Slik ser du WSL på Sky Sports

Sky Sports – Alle 35 kampene vil være tilgjengelige på Sky Sports flaggskipkanaler, inkludert Sky Sports Premier League, Sky Sports Football og Sky Sports Main Event.

Sky Sports News – Barclays FA WSL-fans opererer 24 timer i døgnet, syv dager i uken, og kan glede seg over Sky Sports News (kanal 409) kontinuerlig redaksjonell dekning av ligaen og dens historier gjennom hele sesongen.

Inne i WSL – Verten er den prisbelønte journalisten og kringkasteren Jessica Creighton, Inne i WSL er en omfattende oversikt over alt Barclays FA Women’s Super League og kvinnefotball. Sendes ukentlig på Sky Sports Premier League, og det halvtimes lange showet vil gjennomgå og forhåndsvise kamper, inkludert dybdeanalyse og eksklusive spillerintervjuer. Seerne kan forvente fengslende tilgang bak kulissene samt en oppsummering av all handlingen på og utenfor banen.

Sky Sports Social – I tillegg til ligadekning og synlighet på tvers av alle store Sky Sports sosiale mediekanaler, den skreddersydde Twitter-kanalen @SkySportsWSL vil fortsette å være hjemmet til alt Barclays FA WSL-innhold på Sky Sports.

Utstillingsvindu for himmelen – Alle Sky-kunder vil dra nytte av muligheten til å se helgeåpningene på Sky Showcase (kanal 106) uten Sky Sports-abonnement. Denne kanalen er designet for å samle noen av de beste programmene, filmene og sportene fra alle Skys kanaler.

Sky Sports Digital – Følg alle de siste WSL-nyhetene på SkySports.com og appen, inkludert eksklusive funksjoner og intervjuer, pluss dedikert livebloggdekning og live-spillhøydepunkter på Sky Sports. Du kan se kamphøydepunkter fra alle WSL-kamper denne sesongen gratis på Sky Sports digitale plattformer og YouTube-kanal.

For å legge til alle Barclays FA WSL-kamper i kalenderen din, klikk her.

For å laste ned Sky Sports-appen klikk her, for å besøke Sky Sports-nettstedet klikk her.