Fils – Cerúndolo 6:3, 7:5, vinneren av Lyon-turneringen var den unge franskmannen Fils, Svitolina feirer også

Takket være denne triumfen rykket den franske tennisspilleren fra 112. plass på verdensrankingen til topp 100 for første gang, opp til 60. plass. Son bekreftet at han hadde det ekstremt bra hjemme. I februar kjempet han seg til semifinalen i Montpellier og Marseille, som var hans maksimum så langt på elitekretsen.

Fils beseiret Cerúndola, som slo ut den regjerende britiske mesteren Cameron Norrie i semifinalen, på én time og 34 minutter. Den tjueåttende spilleren i verden mislyktes i den generelle runden til Roland Garros med å kjempe om den andre tittelen i karrieren.

Svitolina vant sin første turnering etter barselpausen i Strasbourg

Den ukrainske tennisspilleren Elina Svitolina vant sin første tittel etter barselpausen i Strasbourg. I turneringsfinalen på leire slo den tidligere nummer tre i verden, for øyeblikket på 508. plass, Russlands Anna Blinkova 6:2, 6:3.

Svitolina, 28, seiret mindre enn to måneder etter at hun kom tilbake til tennis i begynnelsen av april etter å ha født datteren i oktober. Odessa-innfødte vant i Strasbourg for andre gang i karrieren etter 2020 og vant sammenlagt sin 17. tittel i karrieren på Roland Garros.

Blinkova, 24, klarte ikke å nå det andre trofeet etter å ha vunnet i Cluj i fjor.

Bronzetti vant sin første WTA Tour-tittel i Rabat

Den italienske tennisspilleren Lucia Bronzetti vant sin første WTA Tour-tittel i Rabat. I den avgjørende duellen slo hun Østerrikes Julia Grabherová 6:4, 5:7, 7:5, for hvem karrierens største suksess allerede var å nå semifinalen i den marokkanske hovedstaden.

Bronzetti, for tiden den 102. rangerte spilleren, fikk sin første triumf i den andre finalen. I juli i fjor hadde den tjuefire år gamle innfødte i Rimini ennå ikke lykkes på leire i Palermo. På Roland Garros møter hun verdens nummer 7 Uns Jabir fra Tunisia i første runde.

Rabats leiretennisspillere konkurrerte om tittelen i nesten tre timer. I det avgjørende settet klarte Grabher å utligne fra en kritisk 3:5-situasjon, men Bronzetti vant de resterende to kampene.

Jarry slo også Dimitrov og vant sin tredje leirbanetittel i Genève

Den chilenske tennisspilleren Nicolás Jarry slo bulgarske Grigor Dimitrov 7:6, 6:1 i finalen i leirbaneturneringen i Genève for å ta karrierens tredje tittel. I år triumferte han for andre gang etter marssuksessen på leire hjemme i Santiago de Chile.

Også norske Casper Ruud, vinner av de to foregående utgavene av Genève-arrangementet, falt på Jarry denne uken. I fredagens semifinale slo den 27 år gamle chileneren Tysklands Alexander Zverev, seedet nummer tre, og turnering nummer fire Dimitrov, som hadde ventet på et nytt trofé i nesten seks år.

Rabat Women’s Tournament (leire, stipend $259 303):
Singler – Finale:
Bronzetti (It.) – Grabher (Østerrike) 6:4, 5:7, 7:5.
Lyon menns turnering (leirebane, tilskudd 630 705 euro):
Son (Fr.) – F. Cerúndolo (4-Arg.) 6:3, 7:5.
Double – Finale:
Ram, Salisbury (1-USA/England) – Mahut, Middelkoop (3-Fr./Nederland) 6:0, 6:3.
Strasbourg kvinneturnering (leire, tilskudd 225 480 euro):
Svitolina (Ukraina) – Blinkova (Russland) 6:2, 6:3.
Su I-fan, Yang Chao-süan (4-Kina) – Krawczyková, Olmosová (2-USA/Mex.) 6:3, 6:2.
Genève herreturnering (leire, tilskudd 630 705 euro):
Jarry (Chile) – Dimitrov (4-Bulgaria) 7:6 (7:1), 6:1.
Venus, J. Murray (4-N. Zel./Brit.) – Granollers, Zeballos (3-Sp./Arg.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:3).