BILDE: Tilbake til hockeytronen. Hudáček skjøt tittelen i Třinci

Det fungerer selv uten gjestetrener Václav Varadi. Hockey Třinec er kongen av tsjekkisk hockey for fjerde gang på rad og femte gang i historien. Stålspillerne, ledet av duoen Zdeněk Moták og Vladimír Országh, lot ikke finaleserien gå inn i absolutt drama etter de to foregående fiaskoene, og i seriens sjette kamp på fredag ​​slo de Hradec Králové 4 : 1 hjemme, da Libor Hudáček scoret vinnermålet i det 57. minutt.

Mestring! HC Oceláři Třinec hockeyspillere er kongene av republikken for femte gang i deres historie

| Foto: Deník/Lukáš Kaboň

I tillegg har Slezans en primat. De var de første som nådde toppen av Masaryk Cup i den innledende runden. Nærmest så langt var Kometa i 2012, men de tapte mot Pardubice i tittelkampen.

Begynnelsen på den avgjørende duellen gikk bedre for hjemmelaget, som fløy mot motstanderen og gjorde Machovský svært opptatt flere ganger. Men han gjorde motstand. Men dette var ikke lenger tilfelle i det 14. minutt, da Marinčin skjøt ham i isaksen med et skarpt slag. Det var interessant hockey å se.

Å gå ut? Jeg ble ikke sint av det, minnes mesterskapslagstrener Třinec

Den slovakiske representantens skudd så ut til å starte Hradecs angrep, som begynte å hope seg opp foran Kacetl, men han var oppmerksom og eliminerte Mountfields muligheter, inkludert den største av pinnen fra Radovan Pavlík, som leder alene til Třinecs mål. .

Hradec var nær suksess i andre omgang da Kalina bare rørte stolpen. Třinec gjorde det heller ikke bedre på avslutningen, Marinčin skjøt ikke Machovský denne gangen. Akkurat som på slutten av 20-minuttersperioden på motsatt side, Filip Pavlík Kacetla.

Hockey Extraliga sluttspillfinale - Kamp 6: HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové, 28. april 2023, Třinec.  Libor Hudáček fra Třinec og Marian Adámek fra Třinec og Milan Doudera fra Třinec.

Hva ligger bak å vinne tittelen? Vi kastet egoet vårt, beskriver helten Třinec Hudáček

I siste kamp holdt Steelers ledelsen dyktig minimalt og ga ikke motstanderen sjansen til å utligne på lenge. Det var mindre enn 14 minutter før slutt at Rosandič brant alt foran seg. Arrangementet fant imidlertid ikke sted før utvidelsen. Da det så ut som et oppsett var uunngåelig, skjøt Hudáček fra Machovskýs vinkel for å avgjøre. Så forseglet Nestrašil og Daňo alt i den tomme døren.

Ocelari Trinec – Mountfield HK 4:1 PP (1:0, 0:0, 3:1)

Mål og redninger: 14. Marinčin (Voženílek), 57. Hudáček (Voženílek, Nestrašil), 59. Nestrašil, 59. Daňo – 47. Rosandič. Dommer: Hribik, Šír – Ondráček, Hynek. Ekskludert: 1:2. Nytter ikke. Publikum: 5.400 (fullt). Seriens sluttresultat: 4:2.

Trinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Čukste, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička, Marcinko, Daňo – Hudáček, Voženílek, Nestrašil – Kurovský, M. Roman, Dravecký – Hrňa, Vrána, Chmielewskina. Trenere: Motak og Orszagh.

Montfield: Machovský – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík – R. Pavlík, Miškář, Werek – Perret, Lalancette, Jergl – Zachar, Kev. Klima, Okuliar–Eberle, Leo, Sawyer–Smolenak. Trenere: Martinec, Svoboda og Hamara.