Canada-Norge hockeykampresultater: 4-1

Dylan Cozens scoret sitt tredje shorthanded-mål i turneringen da den forsvarende mesteren Canada forble ubeseiret i ishockey-VM med en 4-1-seier over Norge torsdag.

Etter å ha tillatt fem scoringer i tredje periode i en 7-6 seier på overtid over Østerrike tirsdag, overlot Canada lite til tilfeldighetene mot nordmennene.

Brandon Tanev, Andrew Mangiapane og Jared McCann scoret også for Canada, som slo Norge 33-6 i en begivenhetsløs seier.

«Vår respons var veldig bra i kveld,» sa den kanadiske treneren André Tourigny. «Vi var mer modne i våre avgjørelser og vi spilte veldig bra på begge sider av pucken. Vi spilte en komplett kamp med mye engasjement og jeg er veldig stolt av gutta. »

Norge registrerte ikke sitt første skudd på mål før i tredje periode.

«Selvfølgelig var slutten av vår siste kamp ganske sprø, og vi kan ikke akseptere å gi opp fem mål (i tredje periode),» sa Cozens. «Å spille slik vi gjorde og ikke tillate et eneste skudd på mål i to perioder, var en flott returprestasjon for oss. »

Nicolas Daws startet sin første start i mål etter at Jordan Binnington og Joel Hofer slet tidligere i turneringen. Han gjorde fem redninger og assisterte på McCanns tomme mål.

Jamie Oleksiak hadde to assist, mens Kaiden Guhle spilte inn sin laghøye fjerde assist.

Stian Solberg scoret for Norge, mens Henrik Haukeland gjorde 29 redninger i mål.

Denne seieren lar Canada beholde førsteplassen i gruppe A med 11 poeng oppnådd på tre seire i ordinær tid og én seier på overtid. Sveits har også 11 poeng på fire kamper, men Canada har en overlegen målforskjell (pluss-10 mot pluss-8).

Canada møter Finland neste gang på lørdag.

Denne rapporten fra The Canadian Press ble først publisert 16. mai 2024.