Frankrike bak det urørlige Norge

Aurélie Sacchelli, Media365, publisert søndag 22. januar 2023 kl. 15:47

Norge vant herrestafetten på Antholz-Anterselva uten å riste, det siste stevnet før Oberhof Worlds. Frankrike og Tyskland fullfører pallen.

Den andre tredjedelen av verdenscupsesongen i skiskyting ble avsluttet denne søndagen i Antholz-Anterselva, med herrestafetten, og situasjonen har ikke endret seg i forhold til den første tredjedelen: Norge arkidominerer skiskyting for menn. Allerede vinnere av tretten av sesongens fjorten individuelle arrangementer, vant nordmennene den tredje stafetten av de tre omstridte. Med sin luksuskvartett Johannes Boe – Tarjei Boe – Sturla Laegreid – Vetle Christiansen fløy Norge igjen over løpet denne søndagen, og endte ett minutt foran Frankrike, som likevel begikk like mange skuddfeil. Men nordmenn flyr på ski denne sesongen.

Guigonnat hadde likevel passert den første stinten i ledelsen

Ved første overlevering var det imidlertid Antonin Guigonnats Frankrike (én hakke) som var i ledelsen, elleve sekunder foran Krcmars Tsjekkia (to hakker) og tolv over Laegreids Norge (én hakke). Men i den andre utvekslingen hadde Norge, ledet av Tarjei Boe (en hakke), allerede tatt kontroll, ni sekunder foran Frankrikes Fabien Claude (to hakker). Nordmennene økte igjen gapet takket være at Johannes Boe, til tross for to skuddfeil, passerte den tredje stinten med en ledelse på 30 sekunder over Frankrike, selv om Emilien Jacquelin hadde klart en klar runde. Det var så opp til Vetle Christiansen og Quentin Fillon Maillet å konkludere, og det ble ikke noe bilde. Nordmannen gjorde to feil og franskmannen tre, og det var Norge som triumferte med 59 sekunders ledelse over målstreken. Tyskland fullfører pallen, 1’18 fra Blues. Verdenscupen tar nå pause frem til 2. mars, for å gjøre plass til Oberhof-VM (8.-19. februar). Verdener der det blir svært vanskelig å hindre nordmenn i å vinne alle gullmedaljene i herre…

VM (H) / ANTHOLZ-ANTERSELVA RELÆ (ITALIA)