Verdenscup i Wisła: Dawid Kubacki vinner konkurransen!

Kubacki vant kvalifiseringen og begge treningsseriene på fredag. Vinneren av Summer Grand Prix også på lørdag var uten sidestykke. Han samlet hele 272,2 poeng etter hopp på 130,5m og 132,5m, han er 5,6 poeng foran Graneruda (130 og 133,5m) og 14,2 poeng over Kraft (129m og 133,5m). Rett bak pallen var østerrikeren Manuel Fettner, som hoppet 123m og 129m.

SE OGSÅ: Skihopping som Formel 1? «Vi ønsker å bli en global sport»

Det er Kubackis sjette individuelle seier i karrieren, men den første i Polen. I likhet med andre hoppere på pallen, mottok han gratulasjoner fra president Andrzej Duda, som så konkurransen i Wisła, samt kvinnekonkurransen som fant sted tidligere.

I forrige sesong hadde ikke de hvite og røde vunnet noen konkurranse. De dårligere resultatene skyldes bytte av hovedtrener. Den nye østerrikeren Thomas Thurnbichler sa i et intervju med PAP i starten av sitt arbeid i Polen at minst én seier ville love godt for fremtiden og være et løft av optimisme. Han levde for å se dem i sin debut og foran polsk publikum. Og på søndag skal konkurrenten hans bære verdenscuplederens brynje, noe som ikke hadde skjedd på lenge.

– Dawid ikke bare i dag, men var best på lenge – innrømmet Piotr Żyła, som ble nummer fem (129 og 127 m).

Kamil Stoch (127,5m og 116m) avsluttet konkurransen på 10. plass. Den tredobbelte olympiske mesteren var uheldig, for under det første landingshoppet ble bindingen hans løsnet, men han stoppet likevel. I den andre serien hoppet han imidlertid under svært dårlige forhold – han fikk opptil 15,4 poeng i kompensasjon for medvinden.

Paweł Wąsek (124,5m og 121m) ble niende etter første runde, men falt til 15. plass etter andre hoppet. Tomasz Pilch (125,5m og 120m) tok 23. plass. Det er karrierens beste verdenscupresultat. Stefan Hula oppnådde 118,5m og 113m, som var nok til 27. plassering.

Følgende kvalifiserte seg ikke til andre runde: 31. Aleksander Zniszczoł – 120m, 34. Jan Habdas – 117,5m og 36. Jakub Wolny – 117m.

Konkurransens lengste hopp ble presentert av Marius Lindvik. Nordmannen nådde 136,5m i andre omgang, men han stoppet ikke dette forsøket og endte på 22. plass.

Japans Ryoyu Kobayashi forsvarte krystallkulen for verdenscuptriumfen, og var på 22. plass ved halvveis, men forbedret seg i finalen og rykket opp til syvende plass. Den andre tyske konkurrenten fra forrige sesong, Karl Geiger, hoppet 115 meter i første runde og ble bare nummer 35.

Søndag, den andre individuelle konkurransen i Wisła.