De norske jentene feiret ni europeiske titler, etter en snuoperasjon slo de danskene

Norge feiret tittelen europamester i hzen
| Foto: Reuters

Dagene startet bra og ved halvtid ledet de med ti poeng (15:12). Nordmennene tok først ledelsen i det 53. minutt og etter Reistadovs justeringer skapte de et hopp de ikke slapp. Etter å ha vunnet gull i verdenscupen i desember i fjor, bekreftet de rollen som storfavoritt i EM.

I Midt-Norge stoppet ikke gruppens kvartfinalekamper hos Dnky og de tapte med to mål, men det var deres eneste mål i turneringen. I dag tok de med hjelp av 20 år gamle keeper Katrine Lundeov og åttemålsscorer Nora Mrkov ni EM-gull i en spennende kamp.

I forsvar spilte vi ikke så bra som for 55 minutter siden. Jeg er litt skuffet, vi var veldig nære, sa Louise Burgaardov, hun ga dem seks danske mål.

Hzenkky ern Hory vant bronse etter å ha slått Frankrike på ekstra tid 27:25. Etter 60 minutter var stillingen 22:22 i Ljubljana.

For bare en uke siden, under den andre fasen av Ampion Championship, slo det franske laget Montenegro-laget med en score på 27:19. De gjentok imidlertid ikke nederlaget og ti år etter den oppsiktsvekkende EM-tittelen avsluttet Balkan-laget kampen om nok en medalje.