KGHM Zaglebie Lubin – Korona Kielce. Spill på overtid. To mål og poengfordeling i Lubin (SHORTS, GOALS, GOALS, VIDEO, FOTO)

KGHM Zagłębie Lubin trakk uavgjort med Korona Kielce 1:1 i den 12. runde av PKO Ekstraklasa. Coppers åpnet scoringen i den siste aksjonen av første omgang gjennom Rafał Adamski, og Korona utlignet i det 92. minutt gjennom Miłosz Trojaks presise heading.

Lubin bassenget kom inn i kampen mot Korona med veldig godt humør. Coppers hadde en fire-kamps ubeseiret rekke, og de vant de to siste, til tross for at de møtte daværende ledere Wisła Płock (2:1 i Lubin) og Górnik i Zabrze (3:2).

Det eneste problemet for trener Piotr Stokowiec var å fylle 9. plass. Dawid Kurminowski, som skulle tilbake i kamp etter pause for landslaget, pådro seg en muskelskade. Rett før kampstart i Zabrze, bokstavelig talt under oppvarmingen før kampen, ble Martin Doležal, som har vært i storform i det siste, skadet. Tsjekkeren startet søndagens kamp på benken og Rafał Adamski kom på topp. På høyrebacken spilte Bartosz Kopacz for Bartłomiej Kłudka, som hadde helseproblemer, og Aleks Ławniczak tok over som kaptein midt i forsvaret.

Rett før første fløyting ble to tidligere Zagłębie-spillere, Konrad Forenc og Saša Balić, som er viktige skikkelser i Korona Kielce i dag, hedret på banen. Med det tok de gjensidige smilene og utvekslingen av hyggelige ting slutt. Etter dommer Tomasz Kwiatkowskis første fløyte, startet de to til dristige angrep.

Begge lag hadde sine sjanser, men det tok til nesten pause å score. I den siste aksjonen før han gikk til garderoben, krysset en høyrebeint forsvarer, Kopacz, som spilte som høyreback, med venstrefoten for Adamskis heading, og sistnevnte, stående mellom forsvarerne og tilbake på mål, klarte å beseire Forenc. Ingen ville ha tenkt på et slikt mål.

Andre omgang startet med sterkt og aggressivt press fra Korona. Gjestene satte ballen i eller under Kacper Bieszczads straffefelt flere ganger, men skuddene deres gikk utenfor mål. Likevel klarte Zagłębie overraskende ofte å overraske oss. Som svar hadde Tornike Gaprindashvili en stor sjanse, men georgieren, som var 4 meter fra mål, bommet på målet. Det måtte være et mål.

Zagłębie virket ikke fornøyd med ettmålsledelsen. Aktive Damjan Bohar prøvde å skape en mulighet for kollegene sine, unge Tomasz Pieńko ga en ganske god forandring, men hver gang manglet noe. Dommerne la til fire minutter til ordinær spilletid. Det var knapt noe som tydet på at vi skulle se flere mål, men i det 92. minutt sendte Janusz Nojszewski, som hadde blitt introdusert minutter tidligere, et innlegg til hodet til Miłosz Trojak, som løp inn i 16-meteren, og han beseiret Kacper Bieszczad.

En smertefull trekning for Zagłębie under disse omstendighetene og en lykkelig en for Korona. Etter sluttsignalet falt Miedziowys spillere på banen og så ut som de hadde lidd et alvorlig nederlag. De utnyttet ikke sjansene sine og mangelen på konsentrasjon kostet dem til slutt to poeng.