Stafett av Hochfilzen (H): Frankrike ved foten av pallen, Norge lett

Aurélie SACCHELLI, Media365, publisert lørdag 10. desember 2022 kl. 15:09

Norge vant herresprinten i Hochfilzen lørdag, foran Sverige, Tyskland og Frankrike som var klønete i tittelen.

På tredjeplass i sesongens første stint i Kontiolahti forrige uke, gikk franskmennene av boksen denne lørdagen i Hochfilzen. Antonin Guigonnat, Fabien Claude, Emilien Jacquelin og Quentin Fillon Maillet ble nummer fire, mer enn 50 sekunder bak Norge, som vant sin andre stint for sesongen. Guigonnat hadde startet stafetten på en ganske gjennomsnittlig måte, begått tre feil, men uten å måtte ta noen strafferunder, slik at han ga over til Claude på syvende plass, 19 sekunder fra Norge. Vosgien signerte i mellomtiden en god stint, med kun én feil på klokken, og han ga stafetten til Emilien Jacquelin på fjerdeplass, 15 sekunder bak urørlige Norge. Og den tredje franskmannen klarte et veldig bra løp, med bare én feil også, for å rykke opp til andreplass på stillingen.

Fillon Maillet tynger Blues

Men overfor ham fløy Johannes Boe over banen og ga stafettpinnen til Vetle Christiansen med 1’06 foran Frankrike. Blues var da godt med i kampen om pallen (19 sekunder foran fjerdeplassen), spesielt siden det var Quentin Fillon Maillet som startet på siste plassering. Men vinneren av den store krystallkloden har egentlig ikke vært med siden sesongstart, både på ski og bak rifla, og han har begått fire feil, og senket laget sitt til fjerdeplass. Oppgitt etter løpet håper QFM å gjøre det mye bedre under jakten på søndag og spesielt neste uke på Le Grand-Bornand. I mellomtiden var det Norge som vant denne stafetten, til tross for Christiansens straffeomgang, foran Sverige og Tyskland.