Erling Braut Haaland og Kevin De Bruyne på mål da Manchester City slo Girona

Både Erling Braut Haaland og Kevin De Bruyne er i mål når Manchester City vinner 2-0 vennskapsseier over Girona på Academy Stadium lørdag ettermiddag.

Erling Braut Haaland og Kevin De Bruyne var begge i mål Manchester City tok en 2-0 vennskapsseier over søsterklubben Girona på Academy stadion lørdag ettermiddag.

Pep GuardiolaLaget gikk på banen for første gang siden de led et overraskende 2-1 hjemmetap mot Brentford i Premier League 12. november, deres siste kamp før VM-pausen.

Den spanske sjefen har kåret en startoppstilling blandet med både ungdom og erfaring, med De Bruyne og kapteinen Ilkay Gundogan de eneste to senior City-spillerne av 16 som har returnert etter å ha representert landet sitt i verdensmesterskapet i Qatar.

Målmaskinen Haaland, som nøt en periode med hvile og restitusjon etter at Norge ikke klarte å kvalifisere seg til VM, var også i første XI med f.eks. Riyadh Mahrez, Sergio Gomez, Cole Palmer og Stefan Ortega.

City kom godt i gang og åpnet scoringen først i det femte minuttet da De Bruyne snappet opp en dårlig pasning fra Girona-keeperen. Paolo Gazzaniga før du plasserer et venstrebeint streik rett innenfor området i nedre hjørne.

© Reuters

Premier League-mesterne doblet deretter ledelsen i det 18. minutt med et angrep fra ingen ringere enn Haaland, som har scoret bemerkelsesverdige 23 mål på 18 konkurranseopptredener i alle konkurranser siden han begynte i klubben i sommer.

Mahrez spilte seg gjennom De Bruyne på høyre side av sekstenmeteren før den belgiske playmakeren plukket ut Haaland for en førstesingel fra kloss hold.

Girona avsluttet første omgang sterkt og dro nesten en tilbake da Valentine Castellanostidligere fra New York City FC, så en header titte inn i stolpen.

Ingen endringer ble gjort ved pause av Guardiola, men Morgan Rodgers – som så skarp ut på venstrekanten – ble erstattet bare fem minutter ut i andre omgang av en høyt ansett spiss carlos borgessom har registrert 16 mål og 11 assists på 18 kamper for akademilaget så langt denne sesongen.

Erling Braut Haaland fra Manchester City scorer sitt andre mål 17. desember 2022© Reuters

Faktisk har en rekke akademistjerner imponert for Citizens, med Jadel Katongo og Shea Charles danner et sterkt partnerskap på midtstopper, mens Rico Lewis, Alex Robertson, Mcdonald Rowan og Oscar-Bob hadde også run-outs på seniorlaget.

Haaland varte i 58 minutter og ble erstattet av Bobb øyeblikk etter at City burde ha lagt til en tredjeplass, bare for Palmer å skrape på innsatsen før Mahrez avfyrte et skudd fra smalt utenfor.

Girona traff stolpen en gang til i det 62. minutt da innbytteren Valery Fernandez slo et kraftig slag bare meter etter å ha mottatt ballen fra den tidligere Leeds United-midtbanespilleren Samuel Saiz.

I de siste 15 minuttene tillot briljant muskatnøtt og et behendig løp fra De Bruyne Citys nr. 17 til å sette opp Borges for et angrep nedover høyre flanke, men innsatsen hans ble blokkert av Gironas dekkforsvarere.

Til tross for Gironas tapre forsøk på å trekke et mål tilbake, holdt City seg til seier i sin eneste oppvarmingskamp før de slo horn med Liverpool i den fjerde runden av EFL Cup neste torsdag.

Manchester City (4-3-3): Ortega; Lewis, Katongo, Charles, Gomez; Gundogan (Robertson 77′), De Bruyne (McDonald 79′), Palmer; Mahrez, Haaland (Bobb 58′), Rogers (Borges 50′)

Girona (4-4-2): Gazzaniga; Martinez, Bueno, Terrats (Espinosa 45′), Gutierrez (Vallejo 74′); Couto (Roca 74′), Romeu, Garcia (Urena 74′), Villa (Saiz 45′); Martin (Fernandez 45′), Castellanos (Stuani 45′)

ID:502211:1false2false3false:QQ::fra datamaskindatabasen:LenBod:collect7582:Ingen informasjon om dataanalyse