Fotballspillere taper mot Norge i utstillingskamp i Haag

Nederlandske fotballspillere tapte en vennskapskamp mot Norge. Landstrener Andries Jonkers lag tapte 2-0 i Haag.

Sophie Román Haug åpnet scoringen for Norge i andre omgang. Sherida Spitse sørget for 0-2 med selvmål.

Dette er det første nederlaget for landstrener Jonker, som etterfulgte Mark Parsons som ble sparket etter EM. Takket være en knepen 1-0-seier over Island, kvalifiserte de oransje seg til verdenscupen under Jonker i september.

Jonker hvilte Lieke Martens, Stefanie van der Gragt og Dominique Janssen og mistet også Vivianne Miedema og Lineth Beerensteyn i oppbyggingen. Som et resultat hadde spillere som Damaris Egurrola, Esmee Brugts og Fenna Kalma en sjanse i basen.

Landstreneren ønsket også å teste et 3-5-2-system. Halvveis i første omgang var imidlertid Orange allerede tilbake til 4-3-3 etter at de norske spillerne kunne komme farlig ut et par ganger. Jill Roord hadde den bedre sjansen i første omgang, men innsatsen hennes ble tatt av linjen.

I andre omgang tok Norge ledelsen etter å ha slått tverrliggeren én gang. Julie Blakstad ble utvist med et frispark etter over en time og fikk uforstyrret krysse. Román Haug sparket ballen for Kerstin Casparij. Det ble til og med 2-0 fordi Amalie Eikeland kantet ut Lisa Doorn på høyresiden og sendte ballen. Kaptein Spitse slo ballen dårlig og passerte sin egen keeper Daphne van Domselaar.

De oransje var ikke lenger i stand til å gjøre noe mot underskuddet. Selv med gjengangerne Daniëlle van de Donk og Jackie Groenen som innbyttere i andre omgang og senere Renate Jansen og Romée Leuchter, hadde de kvinnelige fotballspillerne ingen store muligheter igjen.