Oppsummering av helgens arrangementer innen vintersport. Hvem vant verdenscupkonkurransene i nordisk kombinert og alpint?

Sist helg ble det nordiske kombinert-VM innviet. For første gang, med polakkenes deltagelse, ble også skøyteløpere som deltok i junior-VM med i konkurransen. Dramatiske øyeblikk ble opplevd av en av deltakerne i alpinkonkurransen.

Sveitsiske Mauro Caviezela, 34, vinner av Super G Small Crystal Globe 2020, ble fraktet til sykehus etter å ha vært utsatt for en alvorlig ulykke under Super G Alpine Ski World Cup søndag. Det var hans første opptreden siden januar 2021, da han fikk en alvorlig hjernerystelse.

I Lake Louise, hvor hendelsen skjedde, deltok spillere i to arrangementer. Lørdag var det utfor, der nordmannen Aleksander Kilde viste seg å være best. Lørdagens vinner var også nær suksess søndag i Super G-konkurransen, men endte på andreplass. Vinneren er sveitseren Marc Odermatt, som ble nummer tre i utfor dagen før.

Neste konkurranse er planlagt til neste helg i Beaver Creek (USA). Fredag ​​og lørdag møter mennene i utforkonkurransen, mens søndagen møter de i Super G.

I Ruka startet verdenscupkonkurransen i sesongen 2022-2023 med doble utøvere. Den første konkurransen ble vunnet av tyskeren Julian Schmid, for hvem det var karrierens første triumf. Norges Jan Magnus Riiber var best lørdag og søndag, mens fredagens vinner ble henholdsvis nummer to og fem.

Leder for det generelle klassementet etter tre konkurranser er Schmid foran Riiber. Følgende plasseringer er besatt av japaneren Ryota Yamamoto og nordmannen Jens Luraas Oftebro, som var blant de fire beste i hver av konkurransene.

Neste Nordic Combined World Cup-konkurranse finner sted helgen 3. og 4. desember på Lillehammer.

Sist helg gikk det første junior-VM i hurtigløp på skøyter. Wiktoria Dąbrowska gjorde det veldig bra i finske Seinajoki, og ble nummer to på 1000 meter. Den seksten år gamle polakken presterte også bra på andre distanser – hun ble nummer seks på 500 meter og femteplass på 1500 meter.

Sammen med Michał Kopacz kom Dąbrowska også til pallen i den blandede stafettkonkurransen. Polakkene avsluttet konkurransen på tredje plass, og tapte bare mot spanjolene og østerrikerne.