Zurich 1-9 Arsenal: Knusende seier gir Gunners topplassering i Champions League-gruppen

Frida Maanum har scoret syv mål på sine siste 13 kamper i alle konkurranser da Arsenal klatrer til førsteplassen i Champions League-gruppen.

Arsenal-manager Jonas Eidevall er opptatt av nye signeringer for å forbedre lagets angrep til tross for deres 9-1-tap mot Zürich i Champions League for kvinner.

Frida Maanums hat-trick hjalp Gunners til å toppe gruppe C uten skadde duo Vivianne Miedema og Beth Mead.

Eidevall sier at hans side, som blir seedet i trekningen av kvartfinalen og skal spille den andre etappen hjemme, har gjort «store fremskritt».

Han la til: «Vi må signere spillere som kan gi oss et sluttprodukt.»

«Det er definitivt en av de målbare faktorene vi tapte med de to spillerne, som vi må ta med i betraktningen,» sa Eidevall mens han reflekterte over tapet av spissene Miedema og Mead på grunn av skader som avsluttet sesongen.

Stina Blackstenius avsluttet sin syv-kamps målløse serie med en brak, og Caitlin Foord scoret også to ganger da 2007-mesterne endte to poeng foran Lyon, som spilte uavgjort 0-0 hjemme mot Juventus.

Etter at Maanum åpnet scoringen med et stilig frispark fra kanten av 16-meteren, feide Foord inn et innlegg fra Blackstenius for det andre.

Foord satte deretter opp Maanum for sitt andre, før den norske internasjonale ble leverandør da hun matet Blackstenius til å score fra kloss hold da Arsenal viste storslått i sin dominerende oppvisning.

Maanum boret deretter sin tredje fra distanse seks minutter ut i andre omgang, matchet av en overdådig curlinginnsats fra Blackstenius tre minutter senere.

Fabienne Humm slo tilbake for Zürich med en straffe etter en slip fra Leah Williamson, bare for Foord å utnytte en feilplassert bakoverlevering til sju.

Kim Little konverterte på stedet og Mana Iwabuchi kom inn klinisk sju minutter før tiden.

Kvinners Super League-utfordrer vil oppdage motstanderne sine i de åtte siste i trekningen 10. februar.

De mesterlige stjernene i Maanum på tur

Det er ekstra press på Arsenals spiss ettersom de kommer over den tapende toppscoreren Miedema, som revnet hennes fremre korsbånd i tapet mot Lyon.

England-landslagsmannen Mead ble allerede satt på sidelinjen i november med samme skade.

Miedemas mål tjente hans side en Avgjørende seier i Ajax og fire poeng mot Juventus på vei til å nå knockout-runden, men Maanums mesterklasse i teknikk og fantasi fra dødballer dempet alle bekymringer Arsenal kunne ha hatt i det siste gruppespillet.

Det er en nonsjalanse i Maanums tilnærming fra frispark, å sette ballen i bakken og så vidt gå tilbake før han sikter med ødeleggende presisjon.

Innsatsen for hans første mål – perfekt svevende over muren og inn i nettet – gikk foran et forsøk fra nesten identisk posisjon som smalt i tverrliggeren.

Det var ingen overraskelser da hun avsluttet sitt hattrick med en fin avslutning.

På den slags hensynsløse formen, og hvis Maanum kan opprettholde sine målscorende bedrifter, virker en plass i Champions League-semifinalen for første gang siden 2013 godt innenfor Arsenals sikte.