Johannes Hoesflot Klaebo og Frida Karlsson besegler seier i Obertsdorf, Andrew Musgrave blir nummer sju

Johannes Hoesflot Klaebo og Frida Karlsson dominerte verdenscupen på 10 km i langrenn i Oberstdorf tirsdag ettermiddag.

I herrenes løp ledet Klaebo en bred norsk seiv på pallen, med Simen Hegstad Krueger på andreplass og Didrik Toenseth på tredje.

Klaebo var en ganske komfortabel vinner, der 26-åringen endte 12,4 sekunder foran sølvvinner Krueger, mens Toenseth var ytterligere ti sekunder bak.

langrenn

Klaebo og Karlsson besegler langrennsseieren i Obertsdorf

5 TIMER SIDEN

Svenske Calle Halfvarsson ble nummer fire, mens en annen nordmann i form av Paal Golberg kom hjem på femteplass. Briten Andrew Musgrave endte på en syvende plass.

Klaebos seier plasserer ham på andreplass totalt i verdenscupen og tetter gapet til nåværende leder Golberg, som har en fordel på 89 poeng.

Italienske Federico Pellegrino er for tiden på tredje plass, med Hans Christer Holund på fjerde og Martin Loewstroem Nyenget på femte.

I kvinneløpet viste Karlsson seg også som en komfortabel vinner, da hun endte foran Krista Parmakoski og Anne Kjersti Kalvaa for å hevde seg øverst på pallen.

Svensken kom i mål 16,6 sekunder foran Parmakoski, der den finske friidrettsutøveren så vidt avverget Norges Kalva for å ta andreplassen.

Tiril Udnes Weng gikk akkurat glipp av en pallplassering, og endte 1,9 sekunder bak landsmannen Kalva for til slutt å bli nummer fire, mens Kerttu Niskanen endte på en fjern femteplass.

Karlssons seier plasserer henne på tredjeplass i den samlede verdenscupstillingen, like foran Parmakoski på fjerde plass.

Til tross for at han gikk glipp av pallen, har Weng en betydelig ledelse på toppen, med Jessie Diggins – som endte på 40. plass i Oberstdorf – i samlet sølvmedaljeplassering. Sportsbeat 2023

Skitur

«Det er så imponerende!» – Karlsson vinner en strålende freestyle-seier i Tour de Ski