Det finske hockeylaget slår Norge overbevisende. Beste episoder/artikkel

Resultatet av kampen ble avslørt i et blunk – i det andre minuttet utnyttet Matis Olimb en motstanders feil og sendte pucken i mål, noe som gjorde 1-0 for Norge .

Høydepunktene i spillet

For å se denne ressursen trenger vi ditt samtykke til informasjonskapsler.

Norge tar uventet ledelsen

Finlands respons måtte ikke vente lenge – i det 15. minutt utlignet Atte Ohtama til 1:1. Med dette resultatet gikk også lagene til pause etter første periode.

Finnene jevner poengsummen

Andre periode startet også med scoring, denne gangen kom Anton Lundel til topps i det andre minuttet, og sendte pucken vakkert og presist opp i øvre høyre hjørne og gjorde 2:1 i favør Finland.

Lundell fører Finland foran

Finnene fortsatte offensiven og halvveis ut i andre omgang stod det allerede 3:1 i Finlands favør. Kim Nousiainen tok seg av det denne gangen. I denne tredje perioden lot det finske hockeylaget ikke engang motstanderne prøve å utligne.

Nousiainen sørget for 3-1 for Finland

Det er betydelig at det tredje kvarteret også startet med mål, og igjen fra andre minutt. Denne gangen klarte nordmennene å redusere målforskjellen, der Tobias Lindtrom var presis.

Norge reduserer målforskjell

Nordmennene kunne imidlertid ikke glede seg lenge, for i det åttende minuttet av tredje periode gjorde Jere Innal igjen tomålsforskjell.

Finland befester ledelsen

Mindre enn sju minutter før kampslutt ga Hannes Björninen igjen nordmennene en ubehagelig overraskelse, og stillingen ble 5-2.

Finlands femte mål i kampen

De to nordiske lagene spilte de to første kampene i gruppen med lignende resultater, og vant og tapte én gang. De nåværende verdensmesterne, finnene, slo USAs landslag (2:1), men tapte for Kasakhstan (1:2) i straffekonkurransen. Derimot tapte Norge mot Tyskland (1:5) og seier mot Italia (5:1).