Les Bleues gjenoppretter mot Norge

Thomas Siniecki, Media365, publisert fredag ​​11. november 2022 kl. 23:36

Det franske laget møtte Norge (2-1) fredag, riktignok eliminert i første runde av EM, men som fortsatt er en stor nasjon i internasjonal kvinnefotball. Det er slutten av 2022 for Corinne Deacons døtre.

Les Bleues gjenvinner seieren. Etter to tap i Tyskland (2-1) og Sverige (3-0) forrige måned, slo Corinne Deacons spillere Norge (1-1) i Spania for å avslutte året mot en tredje anerkjent motstander. Ganske godt sett i perspektivet av en skikkelig forberedelse til VM, neste sommer i Australia og New Zealand. Kadidiatou Diani åpnet scoringen i første periode (22.) så utlignet Sophie Haug raskt (1-1, 33.). Etter pause klarte ikke PSG-spissen å rette opp ballen nok etter en dribling på keeper, og bommet dermed på dobbelen (54.). Men Viviane Asseyi, som kom i spill i hjertet av denne andre akten, leverte det franske laget fra ledelsen på slutten av kampen (2-1, 83.).

Når Didier Deschamps forbereder seg på å forlate systemet sitt med tre forsvarere, som han har prøvd i et år, prøver Corinne Deacon å komme i gang. Treneren har satt opp dette opplegget rundt hennes uavvikelige kaptein Wendie Renard, Elisa De Almeida og Périsset. Resultatet er derfor ganske interessant. I umiddelbar fremtid er det fremfor alt denne fornyede suksessen vi vil huske for de blå, som hadde tapt to kamper på rad for første gang på mer enn fire år (og en serie på fem kamper uten seier). Og det var også et spørsmål om å unngå et tredje nederlag på rad, noe som ikke har skjedd siden 1996… Les Bleues vil gjenoppta i februar med sitt Tournoi de France, et minimesterskap som fortsatt er veldig tøft og som vil gjøre det mulig å finne ut mer med tanke på verdenscupen.