Norske skiskyttere vinner blandet stafett i Otepe; Latvia passerte en sirkel / artikkel

Det norske laget, bestående av Sievert Bakken, Vetle Shostad Kristiansen, Tirila Ekhof og Ingrid Landmarka Tandrevolde, kom i mål på én time, 19 minutter og 39,3 sekunder. Sverige som nummer to, var 22,5 sekunder bak og Frankrike 34,6 sekunder bak.

Høydepunkter fra konkurransen

Rūdis Balodis var den første som traff banen. Han ankom frontlinjen som den 19. og brukte to reservepatroner der. Han kom tilbake til 19. plass på banen. I det andre området brukte han en reservepatron, men kunne ikke forbedre posisjonen. Han overlot til Aleksandar Patryuk, og var på 19. plass.

Lederne på målstreken

Patryuk var ikke nøyaktig i den første skuddlinjen – for å skyte målene måtte han bruke to reservepatroner, noe som hindret ham i å gå høyere. Han ankom den andre skuddlinjen allerede på 17. plass. Dessverre måtte han også bruke to reservepatroner i dette skuddet og han returnerte til banen på 18. plass.

Annie Sabule tok over, og var på 18. plass. I den første skuddlinjen ankom hun og mistet en stilling. På skytebanen var lykken absolutt ikke på den latviske skiskytterens side – tre reservepatroner måtte brukes. Etter det andre skuddet ble Annie forbigått med én runde, og laget avsluttet konkurransen på 19. plass, uten at Sanita Buliņa en gang gikk til start.

Senere søndag går 1+1 mixed stafett, der Renārs Birkentāls og Baiba Bendika starter.