Norwegian Airlines vil tilby de billigste flyvningene over Atlanterhavet

Selskapet, som også opererer under det norske merket, vil tilby tusenvis av enveisbilletter til en introduksjonspris på $65 (1.665 CZK), mens andre vil starte på $99 inkludert avgifter. Til sammenligning indikerer Expedias online flysøkemotor at en enveisbillett fra New York til Dublin i midten av juni på andre flyselskaper nå selges for mellom $655 og $2,755.

Norske flyselskaper har protestert mot tilstedeværelsen av norske fly på det amerikanske markedet i mange år. De klager over at Europas tredje største lavprisflyselskap tilbyr flere flyreiser enn etterspørselen, og veier både billettpriser og operatørinntekter.

Men Norwegian kutter kostnadene ved å tilby flyreiser til mindre flyplasser i USA, som tar mindre betalt. «Vårt produkt er basert på fritt valg. Hvis du vil reise til Europa for $99, kan du det,» sa Lars Sande, Norges visepresident for handel.

Linjer fra Irland og Skottland

De nye rutene vil operere fra Belfast i Nord-Irland, Cork og Shannon i Irland og Edinburgh i Skottland. Ettersom selskapet bruker mindre flyplasser, vil sluttdestinasjonen for eksempel være de amerikanske byene Newark i New Jersey eller en av New Yorks utkantflyplasser, Newburgh, som ligger mer enn 100 kilometer fra Big Apple , skriver New York Times.

Boeing 737 Max, beregnet for korte til mellomlange avstander, skal brukes til flyvningene, og det er grunnen til at forbindelsene vil bli operert fra Irland og Skottland. Det er også et mindre fly med en kapasitet på 189 passasjerer, så flyselskapene bekymrer seg ikke over at de ikke kan fylle alle setene.

Billige langdistanseflyvninger tilbys også av andre lavprisflyselskaper, som Islands Wow Air og Tysklands Eurowings. De drar nytte av den transatlantiske liberaliseringsavtalen for lufttransport, som lar dem fly til alle destinasjoner på amerikansk jord.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *