Peter og Oliver Solberg triumferer i Nations Cup Race of Champions

Oliver og Peter Solberg

Lørdag, for andre år på rad, startet «Race of Champions» (ROC)-løpet på den parallelle isbanen i Sverige, i Østersjøen (mindre enn 100 kilometer fra polarsirkelen). Husk at Oliver og Peter Solberg ble vinnere av Nations Cup for et år siden, og slo USAs lag i finalen. I mellomtiden ble ingen ringere enn Sebastian Loeb «Race of Champions»-mesteren, og slo nå tidligere F1-fører Sebastian Vettel, for hvem det var den fjerde slike tittelen.

Et stjernelag tok start, representert av utøvere fra serier som Formel 1, Formel 2, IndyCar, Le Mans, W Series, WRC, World RX, Nitro RX og X- Games. Utøverne hadde til disposisjon Cupra Urbanrebel Concept (435 HK, 510 NM), Zeroid X1 (335 HK), Polaris RZR (181 HK) og Supercar Lites (320 HK).

I den første kvartfinalen beseiret det norske laget på en overbevisende måte det franske laget, hvis lag besto av Sébastien Loeb og Adrien Tambey. I den andre ¼ finalen slo det svenske laget med Johan Christofferson og Matias Ekström det nordiske laget (Tom Christensen og Felix Rosenqvist). Verdenslaget, representert ved Felipe Drugovic og Thierry Neuville, var det amerikanske laget (Travis Pastrana og Tanner Faust) overlegent, mens det tyske laget (Sebastian Vettel og Mick Schumacher) var eROC-pilotene overlegne.

I semifinalen triumferte det norske landslaget i en spennende kamp ved å beseire Sverige. Først slo Johan Kristoffersson Peter Solberg, men i det andre løpet var Oliver Solberg Ekstrom overlegen. I løp tre var Ekstrom foran Peter Solberg med 0,001 sekunder, men i det avgjørende løpet slo Oliver Kristofferson, noe som gjorde at Norge kunne feire seier i totalt fire løp, som også gikk inn i finalen. Verdenslaget seiret i den andre semifinalen ved å beseire Tyskland. Det skal bemerkes at Vettel fikk en straff for å forlate det tyske landslaget tidlig, noe som gjorde det vanskelig for Tyskland å passere Neuville og 2022 F2-mester Drugovic.

I finalen, som resulterte i tre seire for ett land, vant Norge 3-1, og vant for andre år på rad. Verdenslagets eneste seier ble vunnet av Neuville, som beseiret Peter Solberg. Som Peters innrømmet etter målgang, er han fornøyd med seieren og innrømmet at premien tilhører Oliver, hvis fart var fenomenal og som reddet ham flere ganger. Peter sa at middagen skulle stå for hans regning. Oliver var i mellomtiden glad for å sparke tidligere lagkamerat Neuville på ryggen.

Race of Champions-mesteren avgjøres på søndag. Etter trekningen ble det klart at i 1/8-finalen møter førere som Peter Solberg Oliver Solberg, Sebastian Loeb møter Thierry Neuville, Johan Christofferson møter Tanner Faust, Travis Pastrana møter Matias Ekstrom.