Politiet dreper en knivbevarende mann som angrep patrulje

Norsk politi meldte at de tirsdag morgen i Oslo hadde skutt og drept en mann bevæpnet med en kniv som hadde forsøkt å stikke flere personer og angrep deretter en politipatrulje som kom for å arrestere ham. En politimann ble skadet under dette arrestasjonsforsøket, som fant sted i en gate i Bislett-distriktet i den norske hovedstaden, bekrefter også politiet, som ikke tror det var et angrep.

– Vi utelukker ingen motivasjon, men det er ingen informasjon på dette stadiet som tyder på et terrorangrep, sa politiinspektør Egil Jørgen Brekke på en pressekonferanse. Politiet vil ikke gi ut detaljer om identiteten til mannen som ble skutt. Ifølge Verdens Gang er han en russer på rundt 30 år som i desember 2020 ble dømt til psykiatrisk behandling etter et knivangrep ett år tidligere, allerede i Oslo.

Døde av sårene hans

Videoer av vitner på sosiale nettverk sendt av norske medier viser den mistenkte bar overkropp og bevæpnet med en stor kniv, truffet minst to ganger av en politibil. Etter å ha blitt kastet mot en vegg, skynder mannen seg mot kjøretøyet, klarer å åpne døren og skynde seg inn.

– Politiet prøvde å kjøre ham over mens han prøvde å knivstikke noen. Deretter angrep han politiet aktivt med kniv (…) og skudd ble deretter avfyrt», ifølge beretningen til operasjonsleder Tore Solberg under en improvisert pressebriefing, sendt av offentlig fjernsyn. NRK. Han ble brakt til sykehus og døde av skadene.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *