Skiskytteren Bendika når 31. plass i World Cup forfølgelsesdistanse / artikkel

Franske Gillie Simone vant, og endte 11,9 sekunder foran den andreplasserte italienske skiskytteren Dorothea Viereri. Svenske Elvira Eberg krysset målstreken på tredje plass, skilt fra Simona med 21,7 sekunder. Snøen hindret ikke Simona og Wierer i å skyte uten feil, mens Öberg målte en strafferunde.

Ved mål er det tre minutter og 10,4 sekunder som skiller Bendika fra vinneren.

Bendika startet på 29. plass, ett minutt og tre sekunder bak den østerrikske lederen, Lisa Teresa Hauser. Buliņa tilbakela distansen 44 sekunder senere.

Den første skytingen med deltakelse av Baiba Bendika

Baiba gjorde to feil på det første skuddet og kom tilbake til banen på 37. plass. I neste skuddlinje, også skyteutsatt, stengte Bendika alle fem skivene og fortsatte konkurransen på 32. plass. På det tredje skuddet fikk Baiba, mens han skjøt stående, ytterligere to strafferunder, noe som falt ham til 35. plass. Etter siste skuddlinje og en strafferunde lå Bendika på 34. plass.

Buliņa bommet på syv mål og var foran tre rivaler på resultattavlen.

Herrene deltok på den første forfølgelsesdistansen på 12,5 kilometer søndag, og Norges Juhanes Tinjes Bä vant.

Juhanes Tinjes Bae, som startet distansen som leder, fulgte landsmannen Sturla Holm Legreidas med 19,2 sekunder, som tok andreplassen. Den franske skiskytteren Emilien Jacqueline klatret til tredjeplass, og tapte 47,3 sekunder til vinneren ved målgang.

Tre skuddfeil hindret ikke vinneren i å komme først, mens Legreid og Jacqueline, som startet på femteplass, kjørte to strafferunder forbi skuddlinjene.

Juhanes Tinjes Bae startet med en fordel på 11 sekunder over sin nærmeste konkurrent Legreid. Latviske skiskyttere var ikke representert i herrenes jakt, da de ikke kom inn på TOP60 på sprinten lørdag.

Det er planlagt ni etapper i verdenscupsesongen, hvorav den siste går i Norge i midten av mars.