Latviske innebandyspillere slo Estland til verdensmesterskapet, går videre til kvartfinale

Rolands Kovalevskis og Jānis Ragovskis scoret to ganger for Latvia, mens Morics Krūmiņš var nøyaktig en gang.

Allerede i starten av kampen hadde Latvia flertall, men klarte ikke å bruke det. De latviske innebandyspillerne klarte å ta ledelsen i det 11. minutt, da Krūmiņš sendte ballen i motstanderens mål etter Kovalevskis pasning.

I mellomtiden, i den andre tredjedelen, utlignet først esterne i det 37. minutt gjennom Patrika Kareliussons mål, deretter i det 39. minutt slo Kaspars Kalions den latviske keeperen Jānis Salceviču og ga esterne ledelsen.

I den avgjørende perioden trengte Latvia drøye tre minutter for å utligne, Kovalevski var presis, som etter fire minutter scoret enda et mål og sørget for 3-2.

På den annen side, midt i tredje periode, for første gang i kampen, klarte Latvia å få et overtak med to mål, denne gangen slo Ragovski motstanderens keeper. I siste liten startet latvierne en vellykket kontring, som endte med et presist skudd fra Ragovski.

Latviske innebandyspillere møter Sveits i kvartfinalen, som går torsdag.

Latverne ble nummer fire i undergruppe B, hvor de tapte mot Tsjekkia (3:6), Sverige (2:11) og Tyskland (4:6). På den annen side vant esterne i andre lags undergruppe C, hvor de slo Singapore (12:4), Canada (15:3) og Thailand (16:4).

Norge, Slovakia, Sveits og Finland møter hverandre i undergruppe A, Canada, Estland, Thailand og Singapore møter i undergruppe C, og Polen, Danmark, Filippinene og Australia møter i undergruppe D.

I undergruppen skal lagene spille mot hverandre. Eierne av de to første plassene i gruppe A og B går umiddelbart inn i kvartfinalen, mens eierne av tredje og fjerde plassering skal ha en duell med de to sterkeste lagene i andre lag i hver gruppe.

Landslaget består av to keepere, syv forsvarsspillere og elleve spissspillere. Den største representasjonen av lokale klubber på landslaget er mesterlaget Cēsi «Lekringam» – fire spillere.

Det er tre innebandyspillere hver fra «Lielvārde» https://news.google.com/»Fat Pipe» og Talsu NSS/»Krauzers», to fra «Ķekava», og en hver fra «Rubenes» og «Valmieras «Kocēni lag. Seks andre innebandyspillere inkludert i søknaden spiller i utenlandske klubber.

Rollen som kaptein for landslaget spilles av Artis Raitums, hvis karriere allerede er den niende turneringen på dette nivået. Laget inkluderer fire voksne verdensmesterskapsdebutanter – Gustavs Griezītis, Daniels Jānis Anis, Valters Kalnietis og Jēkab Keišs.

Det latviske herrelandslaget innehar for tiden den femte posisjonen i det internasjonale innebandyforbundets (IFF) verdensranking, og denne posisjonen ble også vunnet i de to foregående finalene i Praha og Helsinki.

Latviske innebandyspillere har deltatt i de 13 verdensmesterskapene som er avholdt så langt, og den høyeste prestasjonen er femte plassering oppnådd seks ganger (2006, 2008, 2010, 2014, 2018, 2020).

Den siste turneringen i verdensmesterskapet finner sted i de sveitsiske byene Zürich og Winterthur frem til 13. november.

Latvisk landslag i innebandy for menn for verdensmesterskapets finaleturnering:

Forsvarere: Morits Krūmiņš (finsk «Nokian KrP»), Artūrs Jurševskis («Lekrings»), Jānis Ragovskis, Gustavs Griezītis (begge – Finn «Koovee»), Armands Savins, Oskar Tutāns (begge – «Lielvārde»https:/ / .google.com/»Fat Pipe»), Ralf Orste («Kekava»);

Angripere: Pēteris Trekše (finsk TPS), Artis Raitums, Toms Akmenlauks, Valters Kalnietis (alle – Talsu NSS/»Krauzers»), Rolands Kovalevskis («finsk Koovee»), Edgars Puriņš, Andris Rajeckis (begge – «Lekrings») , Kevin Šmits («Valmiera»), Klāvs Jansons («Ķekava»), Daniels Jānis Anis (Uster UHC, Sveits), Jēkab Keiš («Rubene»).