Black Friday: Vet du hvordan du unngår salgsfeller? – Chebsko Live

I en tid med inflasjon, stigende energipriser og en viss mangel på varer, er Black Friday spesielt populær blant kundene. Men pass på, slagord som «det beste tilbudet» osv. kan lokke deg til falske rabatter eller til og med falske e-butikker. Det velkjente «bare tre varer igjen»-trikset er ment å legge press på kundene. Hva du bør motstå når du ser etter en lavere pris, råder det europeiske forbrukersenteret til det tsjekkiske handelstilsynet.

illustrasjonsbilde

«Vi ønsker å redde alle, men våre fem tips kan hjelpe folk å handle tryggere og være bedre forberedt på Black Friday og Cyber ​​​​Monday. Dette gjelder spesielt i situasjoner der vi kjøper fra en gitt selger for første gang. Da må du sjekke selgeren nøye, sier Ondřej Tichota fra ČOIs europeiske forbrukersenter, som hjelper forbrukere med å løse tvister med gründere fra andre EU-land, Norge, Island og Storbritannia.-Bretagne. Detaljerte instruksjoner om hvordan du bekrefter en ukjent nettbutikk er tilgjengelig på ESC-nettstedet www.evropskyspotrebitel.cz/podvod.

Sjekk om nettbutikken er sikker

Før du begynner å handle på nett, ta en titt på nettsiden:

  • Er vilkårene fullstendige? Inneholder de entreprenørens kontaktinformasjon og informasjon om din rett til å gå fra kontrakten og kreve defekte varer?
  • Er den oppgitte postadressen gyldig? Ikke nøl med å sjekke adressen ved hjelp av online karttjenester – selv et bilde av gaten vil indikere om det er et bedriftskontor eller et lenge ubebodd hus i en forstad.
  • Hvis et telefonnummer er oppført, prøv å se om noen tar opp.
  • Sjekk anmeldelsessidene for å se om andre brukere hadde problemer med butikken eller hadde en god opplevelse.

Sjekk om det virkelig er en rabatt

Både den rabatterte prisen og den ikke-rabatterte prisen må vises i kampanjeperioden. «Pre-event»-prisen som vises, bør være den laveste prisen som er belastet de siste 30 dagene for europeiske butikker. Det er derfor lurt å overvåke prisene på de utvalgte produktene over lengre tid. Hvis den viste udiskonterte prisen ikke er den laveste den siste måneden, kan det være en urettferdig forretningspraksis.

Motstå press

«20 flere personer ser på denne artikkelen» eller «bare tre artikler igjen»: mange nettsteder, mobilapper, sosiale nettverk og til og med søkemotorer bruker disse push-frasene. Noen e-butikker prøver også å påvirke handleatferden vår med irriterende nedtellingstidtakere eller knapper som «Nei, jeg er dum og jeg vil ikke bruke 20% rabatten». «Det høres morsomt ut, men lignende fraser kan dukke opp,» sier Tichota.

Pass på å velge en sikker betalingsmetode

  • Hvis du betaler online, sørg for at du har en sikker internettforbindelse.
  • Sørg for at nettadressen inneholder «https» og et lukket hengelåssymbol.
  • Ikke lagre bankopplysningene dine på mobiltelefonen, datamaskinen eller noen av handleplattformene
  • Angi et maksimumsbeløp for enkeltkredittkortbetalinger
  • Hvis du handler et sted for første gang, vær forsiktig når du betaler med bankoverføring – det er vanskelig å få tilbake pengene du sendte hvis noe går galt

Bruk den juridiske garantien

Alle nye eller brukte gjenstander (møbler, bil, datamaskin, husholdningsapparater osv.) kjøpt fra en selger basert i EU kan dra nytte av en to-års juridisk garanti. I dette tilfellet kan du be selgeren reparere eller erstatte produktet, og hvis disse to løsningene ikke er mulige, kompensasjon.

Kilde: ČOI

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *