Fire store internasjonale sportsrivaliseringer

Dette ser ut som et utfall som ville fått USA til å slikke sårene sine, innstilt på hevn. Selv om det skjedde, tok det tid. Ved vinterlekene 1956 i Cortina d’Ampezzo, Italia, slo USA Canada 4-1 for å sette plagene sine på isen på tredjeplass, men tapte deretter metallkampen om gullet mot det daværende Sovjetunionen.

Til slutt, i 1960, da USA var vertskap for vinter-OL hjemme i Squaw Valley, California, vant de gullmedaljen i ishockey for menn. Det var en rangering snarere enn en knockout-konkurranse, men veien til seier ble åpnet med en 2-1 seier over Canada.

Etter dette utviklet USA en økt rivalisering med USSR da Canada trakk seg fra internasjonal konkurranse på 1970-tallet, i protest mot den profesjonelle statusen til spillere som ble stilt opp av andre land, særlig Sovjetunionen og Tsjekkoslovakia. Så det må ha vært søtt da Canada i 2002, med USA som vertskap for vinter-OL i Salt Lake City, slo vertene i finalen for å vinne gullmedaljen for første gang på 50 år. Men dette er kanadiske menn. Damelaget klarte bedre å slå sine amerikanske rivaler, og vant gull i fire påfølgende OL-finaler fra 2002 til 2014. Det var først i fjor i PyeongChang at amerikanerne vant gullet, deres første siden 1998.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *