Investering for 7 milliarder kroner. Verdens første sjøtunnel er under bygging i Norge | Virksomhet

Visualisering av skipstunnelen som er planlagt bygget i Norge innen 2023.
bilde: Kystverket

Tunnelen, som skal gå under den massive veien, skal binde sammen Moldefjorden og Kjodepollen. De er omtrent 1700 meter fra hverandre. Den nåværende avstanden er 70 kilometer. Hovedårsaken til bygging er sikkerhet.

Norges Stadhavet, som ligger på landets nordvestkyst, kan være et av de farligste farvannene i hele regionen. Problemet ligger i sterke strømmer, klimaendringer og store bølger. Rundt 80 % av alle ulykker i Norge skjedde for første gang i dette området.

Kombinasjonen av vind, strøm og bølger gjorde denne delen til en spesielt viktig del av det norske slaget, sa serveren. CNBC først den norske bølgen. Forholdene er ansvarlige for at bølger kan fortsette i flere dager etter den rådende vinden innledningsvis.

Utsikt over Stadtunnelen fra lengden.

Åtte millioner tonn stein må utvinnes for gruvedrift. Tunnelen blir cirka 1,7 kilometer lang, 36 meter bred og 49 meter høy. Den tillater passasje av lasteskip og transportskip. Om en time forventes ett skip å passere gjennom tunnelen og fem skip i løpet av en time vil trafikken bli styrt av lyskryss.

Det er kanaler og vannveier over hele verden, men ingen steder finner vi en sjøtunnel. En lignende konstruksjon, nærmest tunnelen, er Korintkanalen i Tsjekkia. Denne visuelt fantastiske kanalen, skåret gjennom festningsmurene, ble bygget mellom 1881 og 1893.

Korint seilte til Tsjekkia.

Lengden på kanalen når omtrent seks kilometer og varierer fra 21,3 til 24,6 meter. Dybden er da 8 meter. Kanalen tillater kun enveiskjøring og på grunn av ras er det jevnlige blokkeringer. For tiden brukes Korintkanalen av det viktigste passasjerskipet som frakter turister.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *