Kameraer stjålet fra svenske radarer, muligens for russiske droner

Det melder den svenske avisen Aftonbladet. Siden slutten av august i flere svenske regioner mer enn hundre radarer ødelagt.

Sikkerhets-Service

Svensk politi bekrefter tyveriene og sier de etterforsker. – Vi er kjent med rykter om at utstyret brukes i russiske hjemmebygde droner, men vi kan ikke gå inn på detaljer om vårt etterretningsarbeid, sier en talsmann for sikkerhetstjenesten til avisen.

Ukrainas forsvarsdepartement har tidligere lastet opp video av en nedslått russisk drone som blir demontert. Det ble vist hvordan et Canon-kamera ble festet til den selvbygde dronen med borrelås. Radartypen var lik den som ble brukt i svenske radarer.

Plassering av styrker

«Amatørkonstruksjonen» er vellykket, ifølge Aftonbladet, og Russland bruker angivelig dronene for å lokalisere ukrainske styrker. Det er uklart om kameraene også er en del av selvmordsdroner Russland nylig har utplassert i angrep på ukrainske byer. Russland bruker også utstrakt bruk av iranske droner.

Ødelagte radarer er svært dyre for Sverige. Ved radar vil skaden være rundt 250 000 svenske kroner (mer enn 22 700 euro).

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *