Tech multinasjonale kommisjoner hydrogenanlegg

Teknologi-multnasjonale Wilo er en produsent av pumper og pumpesystemer for byggteknikk, vannhåndtering og industri. Selskapet har offisielt tatt i bruk hydrogenanlegget sitt ved hovedkontoret i Dortmund. De siste månedene har selskapet utviklet H2Powerplant i samarbeid med det franske elektronikkselskapet Schneider Electric. Wilo ser på hydrogen som en av nøkkelteknologiene for å nå Paris klimamål.

– Samfunnet vårt trenger grønn energi på alle områder. Enten i industri, transport eller varmesektoren, sa Oliver Hermes, president og administrerende direktør i Wilo Group under åpningsseremonien. Oliver Hermes og Jean-Pascal Tricoire, styreformann og administrerende direktør i Schneider Electric, signerte deretter et Memorandum of Understanding (MoU). Med dette styrker de to selskapene sitt strategiske samarbeid. «Med dette anlegget legger vi grunnlaget for et autonomt, desentralisert og regenerativt energiforsyningsnettverk. I tillegg viser vi hvordan industribedrifter kan gi et vesentlig bidrag til klimabeskyttelse og bærekraft. fortsatte Hermes.

Hydrogen

Hydrogen produsert fra grønne energier som solcelleenergi eller vindenergi er CO2-nøytral. Oppbevaring og transport er mulig. Den tilbyr dermed betydelig lagringskapasitet for solenergi. Ett enkelt tonn kan lagre opptil 33 330 kWh energi. Dette tilsvarer årsforbruket til 11 tremannshusstander i en bygård. Anlegget kan lagre opptil 520 kilo hydrogen i den 29,8 meter lange tanken.

Klimanøytralt

Denne tanken består av fire hovedkomponenter: solcelleinstallasjonen på taket av Smart Factory, en elektrolysør (levert av Enapter), en hydrogenlagringstank og en brenselcelle (levert av Proton Motor). Elektrolysatoren skiller de molekylære forbindelsene av vann (H2O) til hydrogen (H2) og oksygen (O). For eksempel må systemet produsere opptil 10 tonn grønt hydrogen per år fra fullt fornybare energikilder. Spillvarmen som frigjøres under elektrolyseprosessen kan brukes direkte eller omdannes til kjøling. Dette fører til en forbedring i den generelle effektiviteten til systemet. I tillegg bidrar det ytterligere til effektiv, krisebestandig og klimanøytral produksjon ved Wilopark. Hensikten med installasjonen brukes hovedsakelig til backup eller standby strømforsyning. Den nåværende designen tillater til og med selvforsynt energiforsyning i opptil to dager.

Betydelig bidrag til klimavern

Det nye strategiske partnerskapet mellom Wilo og Schneider Electric skal sikre en smidig overgang til miljøvennlig hydrogenteknologi. Det langsiktige målet er å bli en global aktør innen produksjon, lagring, distribusjon og bruk av klimanøytralt hydrogen. Wilo la grunnlaget for det siste året ved å opprette sitt eget hydrogenteam. Med sin EcoStruxure Microgrid Advisor og EcoStruxure Automation Expert-løsningen tilbyr Schneider Electric de nyeste Electricity 4.0 digitale teknologiene for et svært automatisert smartnett. De to partnerne planlegger nå serieproduksjon av grønne hydrogensystemer for desentralisert energiforsyning.

Overgangen akselerert av energikrisen

Endelig fremskynder den nåværende energikrisen søket etter bærekraftige løsninger. Wilo har drevet energiomstillingen i flere tiår. Dette oppnår selskapet med effektive produkter og løsninger. På denne måten former det teknologiske multinasjonale aktivt endringsprosesser og løsninger på globale utfordringer.

Statue: foto: Wilo

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *