Åpen turnering «Queens of Shock» med tap mot Norge

5. november 2022 – Kroatias håndballdamer åpnet EHF EURO 2022 med tap for Norge i Ljubljana fredag ​​kveld.

Det kroatiske kvinnelaget i håndball startet det 15. EHF EURO i Ljubljana med et tap. I gruppe A 1. runde-kampen tapte de for Norge 23:32. Det var møtet mellom de europeiske gull- og bronsevinnerne i det siste europamesterskapet i Danmark for to år siden. Norge har vunnet 13 europeiske titler på rad.

Kroatia var uten flere viktige spillere og åpnet kampen mot de åtte ganger europamesterne med følgende lagoppstilling: Ivana Kapitanović sto i mål, Lara Burić til høyre og Paula Posevec til venstre. Ana Debelić holdt linja og Kristina Prkačin, Valentina Blažević og Dora Krsnik spilte i utvendige posisjoner. Treneren gjorde bare én endring: Katarina Ježić i forsvar og Valentina Blažević i angrep.

Begge lag var nervøse i starten. Det første målet ble scoret først på slutten av det tredje minuttet. Kroatia scoret sitt første mål i det 4. minutt gjennom Dora Krsnik.

Det var klart fra start at Kroatia ville få mange problemer med det norske forsvaret. Etter bare ti minutter ledet Norge med tre poeng (2:5). Det kroatiske forsvaret holdt seg solid, men bommet på flere klare målsjanser i første omgang.

I det 22. og 29. minutt kom Kroatia ett mål bak (9:10, 14:15). Norge våknet og returnerte til pluss to (14:16) ved pause.

Kroatia åpnet andre omgang med en 3:1-serie. Så, i det 33. minutt, utlignet Kroatia til 17:17. Dessverre gjorde Kroatia flere tekniske feil og åpnet døren for at Norge kunne gå foran med tre – 18:21. Trener Nenad Šoštarić ba derfor om en timeout.

Kroatias kamp begynte å avta. Norges overgang og kvalitet tok overhånd og rykket opp fem mål (21:26).

Allerede i det 52. minutt ledet Norge med sju mål. Kroatia gikk 11 minutter uten å score mål. Europamesterne avsluttet jevnlig kampen og tok en overbevisende seier på 23:32.

Med fire mål ble Kroatias toppscorer Stela Posavec. Paula Posavec, Tena Japundža, Dora Kalaus, Ana Debelić og Valentina Blažević scoret 3 poeng hver. Norges Nora Mork var best med åtte mål. Henny Reistad scoret sju mål og ble også kåret til kampens beste spiller.

Kroatia møter Ungarn søndag 6. november klokken 18.00.

For å følge sportsnyhetene i Kroatia, følg de dedikerte nyhetene til TCN side.