Filippinene vinner mot New Zealand, Sveits og Norge nøytraliserer hverandre

Axel Allag, Media365, publisert tirsdag 25. juli 2023 kl. 11:52

I gruppe A i verdensmesterskapet i 2023 oppnådde Filippinene sin første suksess i turneringens historie, mot New Zealand (0-1). I den andre gruppekampen måtte Sveits og Norge dele poengene (0-0). Alle lag i gruppen kan fortsatt kvalifisere seg til 16-delsfinalen før siste dag som er planlagt søndag.

Det er en suksess som uansett hva som skjer vil bli et landemerke. Faktisk, denne tirsdagen kunne Filippinene oppnå sin første seier i verdenscupen takket være en minimal suksess mot vertene New Zealand (0-1). Starten av kampen var komplisert som forventet, med lokalbefolkningen dominerende, men uten å bryte, Filippinene visste hvordan de skulle vente på øyeblikket som kom like før halvtimen. Etter et frispark og en dårlig utvisning fra New Zealand, ble det plassert en ball på hodet til Sarina Bolden som åpnet scoringen og ikke klarte å demme opp for hennes store følelser da hun feiret prestasjonen sin (0-1, 24.). Tydeligvis hadde dette målet en utløsende effekt og genererte derfor maksimalt press fra lokalbefolkningen som måtte presse for å komme tilbake til scoringen.

Til tross for 16 skudd på mål (sammenlignet med 4 for Filippinene), klarte ikke New Zealand å finne nettet. Jacqui Hand «scoret», men målet hennes ble nektet for offside-skulder (68.). Noen minutter tidligere hadde Hand liten suksess mens ballen hans fant stolpen på vei (64.). På motsatt side klarte Filippinene å holde på med bidraget fra målvakten sin, forfatteren av en viktig redning på linjen hennes i tilleggstid av kampen foran Grace Jale (90. + 3). Etter nederlaget mot Sveits i den første kampen (0-2), er Filippinene tilbake i kampen om å kvalifisere seg til 16-delsfinalen i verdensmesterskapet i 2023.

Uten Ada Hegerber stopper Norge mot Sveits

Spesielt siden det i det andre møtet i gruppe A måtte Sveits og Norge ta til takke med poengdeling (0-0) som strammet inn plasseringene i gruppa. Til alles overraskelse deltok ikke Ada Hegerberg, selv om hun kom inn på banen, i kampen. Erstattet av Sophie Roman Haug før avspark, ville Ballon d’Or 2018 lide av ubehag i lysken ifølge utvelgelseslegen. På banen ga kampen dømt av Stéphanie Frappart, som kom inn i turneringen, opphav til noen angrep. Haug hadde en sjanse i første akt, men fant keeperen på sin vei. Rygg mot rygg til pause klarte ikke de to lagene å bestemme seg imellom etter garderoben til tross for mange muligheter for Norge. Mens alle lagene i gruppen fortsatt kan kvalifisere seg til 16-delsfinalen, vil siste dag finne sted søndag kl. 9. Filippinene (3 poeng) møter Norge (1 poeng) mens vertslandet (3 poeng) utfordrer Sveits, leder gruppen med 4 enheter.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *