Håndballspillere taper mot Norge i andre omgang i EM

De nederlandske håndballspillerne tapte også sin andre kamp i hovedrunden i EM. I Hamburg tapte laget til landstrener Staffan Olsson 35-32 mot nordmennene. Ved pause ledet det nederlandske laget fortsatt 18-16.

På grunn av nederlaget forblir landstrener Olssons lag på 0 poeng i gruppe II i hovedrunden. Det gjenstår fortsatt kamper mot Slovenia og Portugal. Håndballspillere kan ikke lenger kvalifisere seg til de to første plassene i gruppen, som er lagene som går videre til semifinalen.

Det nederlandske laget hadde ikke lenger Thomas Houtepen tilgjengelig mot Norge. 21-åringen rev det fremre korsbåndet i venstre kne under tapet mot Danmark. Han var allerede den andre nederlandske lagspilleren som ble skadet denne uken, etter Samir Benghanem i kampen mot Sverige mandag.

Etter nordmennenes to første mål utlignet Dani Baijens og Bobby Schagen. Det nederlandske laget tok en 10-8 ledelse i første omgang takket være Baijens og Niels Versteijnen. Og selv om motstanderen kom tilbake til 16-16, avsluttet håndballspillerne første omgang med en liten ledelse takket være scoringer fra Lars Kooij og Versteijnen.

I andre omgang tok nordmennene initiativet og den norske målvakten sørget spesielt for at scoringen ble stoppet for det nederlandske laget. Norge endte på 26-22, mens Versteijnen og Rutger ten Velde bommet flere ganger for Nederland. Nederlenderne slo tilbake til 30-28, men så motstanderen stikke av igjen. Petter Øverby satte sluttresultatet til 35-32.

Ten Velde ble det nederlandske lagets toppscorer med åtte mål. Baijens, Versteijnen, Kooij og Schagen scoret fem ganger og Luc Steins scoret tre ganger. Tim Claessens hadde rett en gang.