Høye tannlegeregninger i Norge

 • Nordmennene har en liste med 15 vilkår, hvis oppfyllelse gir deg rett til refusjon av tannpleieutgifter. Denne listen inkluderer: tannkjøttsykdom, tannutviklingsforstyrrelser, leppe- og ganespalte.
 • En tannkonsultasjon (undersøkelse) inkludert tannrøntgen koster rundt 1000 kroner (440 PLN). Grunnfyllinger varierer fra 1 000 til 2 000 NOK (880 PLN) avhengig av størrelsen på fyllet.
 • En hel industri har utviklet seg i Øst-Europa som betjener nordmenn som søker tannpleie.
 • Liste over gebyrfritak for tannpleie

  Barn har rett til gratis omsorg, med unntak av tannreguleringsapparater. Det er også mulig å søke om økonomisk bistand fra NAV (den norske motsvaret til ZUS og arbeidsformidlingsbyråer) dersom barnet ditt trenger tannreguleringsapparater.

  For personer i alderen 19 og 20 år dekker det norske helsevesenet 75 %. Behandlingsgebyr. De resterende 25 prosentene må pasienten betale.

  Det er noen unntak fra reglene for betaling for voksentannpleie. Det er snakk om mennesker som lider av sjeldne sykdommer eller er i en spesielt prekær økonomisk situasjon.

  For voksne dekkes noe tannpleie av det som kalles sykemeldingskort. Dette er et system som setter en årlig grense på en persons helseutgifter.

  Det er en liste med 15 vilkår som, dersom de er oppfylt, gir rett til refusjon fra Helfo (Helseøkonomiverket). Dette gjøres innenfor rammene av folketrygden. Listen inkluderer flere medisinske tilfeller, inkludert: tannkjøttsykdom, tannutviklingsforstyrrelser og leppespalte, maxillopalate.

  Dersom pasienten har rett til tannbehandling gjennom frikortet sitt, får de ikke lenger refusjon fra Helfo. Det vil garantert ikke gis refusjon med mindre behandlingen utføres på en dyr tannklinikk.

  Høye tannlegeregninger

  Vanligvis koster en tannkonsultasjon (undersøkelse) inkludert tannrøntgen rundt 1000 kroner (440 PLN). Grunnfyllinger varierer fra 1 000 til 2 000 NOK (880 PLN) avhengig av størrelsen på fyllet. Ekstraksjon starter fra NOK 1650 (PLN 750), rotbehandling fra NOK 4000 (PLN 1,8 tusen), og kroner fra NOK 7500 (PLN 3,3 tusen).

  Dette er selvfølgelig gjennomsnittspriser.

  Hvordan finne en tannlege i Norge

  Selvfølgelig er det alltid Google. Det norske ordet for tannlege er tannlege, og å finne nærmeste tannklinikk burde være relativt enkelt. Et Google-søk på «trondheim tannlege» gir mange muligheter.

  Den beste måten å finne en tannlege i Norge på er imidlertid å følge anbefalinger fra betrodde venner.

  Selv om nesten alle tannleger snakker engelsk, er de fleste nettsider kun tilgjengelig på norsk. Likevel bør det være relativt enkelt å avtale. Du kan alltid ringe eller sende e-post for å bekrefte detaljer.

  Når du er registrert, vil de fleste tannklinikker kontakte deg årlig (eller oftere) for å tilby deg en ny avtale.

  Tannpleie i utlandet

  Tannpleie i Norge er dyrt, og derfor velger mange nordmenn å reise til utlandet for intensivbehandling. En hel industri har utviklet seg i Øst-Europa som betjener nordmenn som søker tannpleie.

  En av de største fordelene med sightseeingreiser er muligheten til å kombinere tannpleie med ferier. Noen tannklinikker har norsktalende ansatte og har til og med salgs- og støttekontorer i Norge.

  Refusjon av tannpleieutgifter i utlandet. De norske unntakene som fritar deg fra å betale for tannpleie gjelder også når du mottar omsorg i EU. Imidlertid kan bare enkelte grupper dra nytte av dette alternativet, og dokumentasjonskravene er mange.

  cristiano mbappe

  Legg att eit svar

  Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *