«Jeg hater russere»: en norsk diplomat i Russland er kontroversiell i en video

I en video som har gått viralt, angrep Elisabeth Ellingsen, den norske konsulen i Murmansk (Russland), først personalet på hotellet der hun bodde før hun angrep det russiske folket mer generelt.

Upassende oppførsel forårsaket en diplomatisk krise mellom Norge og Russland. I en video som ble sluppet lørdag av kanalen Mosi nærheten av de russiske spesialtjenestene, på Telegram, tok den norske konsulen i Murmansk, Elisabeth Ellingsen, på seg de ansatte på et russisk hotell hvor hun bodde.

Hvis den nøyaktige datoen for videoopptaket ikke har blitt kommunisert, har årsakene til diplomatens sinne blitt avslørt, nemlig et romskifte pålagt av hotellet og en rengjøring som etterlater noe å ønske i etablissementet. Hun la til at en av hennes kolleger ble «tvunget til å flytte rom til 14. etasje av en eller annen grunn».

Irritasjoner som har ført til en tirade mot det russiske folk. «Jeg hater russere. Gi meg et annet rom, jeg flytter ikke herfra. (…) Og hvordan bestemmer du at et rom er rent? Du vet, jeg er vant til å rydde rom, jeg er fra Skandinavia, ikke som en russisk kvinne som rydder så godt hun kan. Det er ikke rent. Vil jeg klare å sove i en seng?» spurte nordmannen i hotellresepsjonen.

«En skandaløs handling av hat og fremmedfrykt»

Den russiske lederen reagerte på denne buzzen ved å fordømme lørdag, gjennom utenriksministeren Sergei Lavrov, en «skandale» oppførsel. – Det russiske utenriksdepartementet vurderer en reaksjon på denne opprørende handlingen med hat, nasjonalisme og fremmedfrykt, sa talskvinne for russisk utenrikssaker Maria Zakharova til Telegram.

Norges utenriksminister Bogdan Aurescu uttrykte på sin side sin dype beklagelse i forbindelse med denne hendelsen. – Følelsene som er uttrykt reflekterer ikke norsk politikk eller den norske holdningen til Russland og det russiske folket, sa han.

Videoen, med meldingen «Her er en leksjon i europeisk toleranse for ansatte ved et hotell i Murmansk fra den norske konsulen Elisabeth Ellingsen», var allerede sett over 500 000 ganger lørdag ettermiddag.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *