Norske Kilde vinner super-G i Wengen

Norske Aleksander Aamodt Kilde vant herre-VM super-G i Wengen fredag ​​for å redusere den sveitsiske rivalen Marco Odermatts ledelse i disiplinstillingen.

Kilde klokket 1 min 47,84 sek på det berømte sveitsiske feriestedet Lauberhorn for å fullføre 0,27 sek foran Sveits Stefan Rogentin – med sin første pallplassering noensinne – med Odermatt som ble nummer tre på 0,66 sek.

Kildes niende Super-G-seier i verdenscupen gjorde at han falt innenfor 28 poeng fra disiplinens leder, Odermatt, som fortsatt har en betydelig ledelse i den samlede stillingen: 1.106 poeng mot Kildes 746.

Helt fra starten presset jeg så hardt jeg kunne og i Brüggli-S (bedre kjent nå som Kernen-S) til det ytterste, men noen ganger er det sånn, sa Kilde.

Nordmannen, hvis partner er den amerikanske stjernen Mikaela Shiffrin, gikk gjennom Kernen-S, påfølgende høyre-venstre 90-graderssvinger, og klarte til og med å rette opp en feil som nesten fikk ham til å miste hoften.

Handlingen fortsetter over helgen i Wengen, med en nedoverbakke planlagt på lørdag og en slalåm på søndag mens rytterne perfeksjonerer formen før neste måneds verdensmesterskap på ski i Courchevel og Méribel.

«Aleks hadde et fantastisk løp, spesielt på toppen. Jeg må se løpet hans og prøve å matche ham i morgen,» sa Odermatt.

lp/jc/nr

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *