Puma-sjef Bjørn Gulden utnevnt til ny Adidas-sjef | Nærings- og økonominyheter

Den 57 år gamle nordmannen hadde fungert som senior visepresident for klær og tilbehør hos Adidas på 1990-tallet før han begynte i Puma.

Adidas har ansatt Puma-sjef Bjørn Gulden som sin nye administrerende direktør, og legger til et nytt kapittel til den flere tiår gamle rivaliseringen mellom de to tyske sportsklærprodusentene.

Den 57 år gamle nordmannen hadde fungert som senior visepresident for klær og tilbehør i Adidas på 1990-tallet før han begynte i Puma, hvor han har vært administrerende direktør siden 2013.

Adidas og Puma er begge basert i den bayerske byen Herzogenaurach, 22 km (13 miles) nordvest for Nürnberg. Selskapene ble grunnlagt på slutten av 1940-tallet av to brødre, Adolf og Rudolf Dassler, som hadde en voldsom rivalisering.

«Bjorn Gulden kommer med nesten 30 års erfaring innen sportsutstyr og fottøyindustrien,» sa Thomas Rabe, leder av Adidas» representantskap, tirsdag. «Som et resultat kjenner han bransjen ekstremt godt og trekker på et rikt nettverk innen sport og detaljhandel.»

«Som administrerende direktør i Puma pusset han opp merkevaren og drev selskapet til å registrere resultater,» sa Rabe.

Gulden drev tidligere det danske smykkemerket Pandora og hadde lederstillinger i selskaper inkludert skoforhandleren Deichmann og sportsklær- og utstyrsselskapet Helly Hansen.

Hans erfaring i møterommet er basert på livet hans i felten.

Han spilte profesjonell fotball for Nürnberg i den tyske Bundesligaen samt Bryne og Stromsgodset i den norske Premier League. Han spilte også håndball for Haslum i den norske Premier League.

Gulden, som ble tildelt en femårskontrakt, tiltrer sin nye rolle 1. januar.

Tirsdagens kunngjøring avsluttet måneder med usikkerhet etter at Adidas-sjef Kasper Rorsted og selskapets representantskap i august ble enige om at han skulle forlate selskapet umiddelbart fredag.

Puma har i mellomtiden varslet at Arne Freundt, selskapets kommersielle direktør, vil ta over som administrerende direktør med umiddelbar virkning.

Begge selskapene ble opprettet etter en krangel mellom Dassler-brødrene, og de er fortsatt blant de mest kjente globale sportsmerkene.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *