11. kampdag i FIFA verdensmesterskap for kvinner: Norge, New Zealand og Tyskland i aksjon

Bildekilde, Getty bilder

Legende,

Hannah Wilkinson scoret New Zealands vinnermål i seieren over Norge på åpningsdagen av verdenscupen for kvinner.

Medvertene New Zealand kunne bestille plass i 16-delsfinalen på 11. kampdag av FIFAs verdensmesterskap for kvinner.

De møter gruppe A-lederne Sveits i en kamp om topplasseringen (08:00 BST) – direkte på BBC – mens Filippinene kan overraske de tidligere verdensmesterne Norge for å gå videre (08:00 BST).

Avslutningen av andre runde med gruppekamper vil også se Tyskland møte Colombia (10:30 BST) og Sør-Korea møter Marokko (05:30 BST).

Her er hva du bør passe på.

Sør-Korea vs Marokko

Videotekst,

Colombia vinner sin andre turneringsseier

Gruppe H | Adelaide | 05:30 BST | BBC

Marokko fikk en brutal mottakelse av sitt første verdensmesterskap for kvinner med et 6-0-tap mot de to ganger Tyskland, mens Sør-Korea slet med å skille seg ut i sitt 2-0-nederlag mot Colombia.

Dette betyr at begge lag jakter på seier for å holde håpet om å kvalifisere seg til knockout-etappene i live.

Sør-Korea-sjef Colin Bell tar ikke lett på Marokko.

«Mange lag kan tape dårlig mot Tyskland. Det er alles kamp for øyeblikket,» sa han.

– Vi ble straffet for feilene vi gjorde [against Colombia]. Det er fotball. Du kan ikke bli skuffet i tre eller fire dager. »

I mellomtiden håper den marokkanske treneren Reynald Pedros å se en respons fra spillerne hans etter deres nederlag mot Tyskland, og sa at de må «spille ned» resultatet.

BBC Sport fotballekspert Rachel Brown-Finnis sin spådom: Marokko hadde noen gode øyeblikk mot Tyskland, men de fikk aldri noe ut av det da de ble utklasset på alle områder.

Det er kanskje ikke ensidig denne gangen, men det blir like vanskelig for dem mot Sør-Korea. 2-0

Nøkkelstatistikk: Sør-Korea har tapt sine fem siste VM-kamper for kvinner, deres lengste tapsrekke i konkurransen, og scoret bare ett mål i disse kampene.

Videotekst,

Norge og Sveits deler uavgjort målløst

Gruppe A | Dunedin | 08:00 BST | BBC

Norge kan bli den første store nasjonen som blir eliminert fra konkurransen etter en skuffende gruppespill – tap mot New Zealand i åpningskampen før uavgjort mot Sveits.

Det betyr at Norge må slå Filippinene – som slo New Zealand 1-0 i sin siste kamp – og så, avhengig av resultatet av den andre gruppekampen, håpe at det vil være nok til å overta New Zealand. Zealand, for øyeblikket med to poeng og et mål bedre, eller Sveits, tre poeng og tre mål bedre.

Hege Riises side har så langt konkurrert under en sky av kontroverser med Barcelona-vingen Caroline Graham Hansen, en av lagets stjerner, og sa at hun følte at de ikke hadde fått respekt.

Og tidligere Ballon d’Or-vinner Ada Hegerberg går glipp av Norge, etter å ha trukket seg fra den målløse kampen mot Sveits etter oppvarmingen på grunn av en strekk i lysken.

«Vi andre forberedte oss så godt vi kunne på det som måtte gjøres, og gruppen taklet det veldig bra,» sa Riise.

I mellomtiden vil VM-debutantene på Filippinene håpe å utnytte sin overraskende 1-0-seier over New Zealand for å forstyrre Norge.

Manager Alen Stajcic sa: «Vi er fortsatt i live. Ingen trodde vi ville være det. Vi er alle underdogs. Vi kommer til å spille den siste kampen mot supermakten i kvinnefotballen, historisk sett.»

BBC Sport fotballekspert Rachel Brown-Finnis sin spådom: Jeg forventet at Norge ville være mye bedre i gruppe A etter to kamper – og deres situasjon gjenspeiler hvor godt lagmiljøet gjenspeiles i resultatene.

En samling av talentfulle, fragmenterte og usammenhengende individuelle spillere, tapte mot New Zealand og uavgjort mot Sveits, som begge har mindre kvalitet og ingen ekte superstjerner, men er mer enhetlige som lag.

Jeg tror de vil gjøre sitt og slå Filippinene, som fortsatt er med i løpet selv. 2-0.

Nøkkelstatistikk: Norge er nå uten seier i fire påfølgende VM-kamper for kvinner (to uavgjorte, to tap), deres lengste løp, mens 2023-turneringen er første gang de har vært uten seier i de to første gruppekampene (uavgjort). , jeg mistet en).

Sveits mot New Zealand

Videotekst,

Filippinene slo medvertene New Zealand i overraskende seier

Gruppe A | Auckland | 08:00 BST | BBC

Sveits har kontroll og vil gå videre til 16-delsfinalen hvis de unngår tap mot co-vertene New Zealand, mens en seier vil sikre at de går videre som gruppe A-vinnere.

De slo Filippinene 2-0 i åpningskampen før de holdt tidligere mester Norge til målløs uavgjort for å sette seg i en sterk posisjon.

«Vi har det i våre hender og er overbevist om at vi kan gjøre det selv,» sa den sveitsiske treneren Inka Grings.

New Zealand overrasket Norge i sin åpningsgruppekamp for å vinne sin første verdenscupkamp for kvinner noensinne og åpnet turneringen på topp – men tapte mot Filippinene for å så tvil om deres 16-dels-håp om finale.

Medvertene vet at de kan kvalifisere seg hvis de vinner, eller om de spiller uavgjort og Norges kamp mot Filippinene også ender uavgjort.

Men et nederlag betyr at New Zealand vil bli den første vertsnasjonen for VM for kvinner som blir eliminert i gruppespillet.

«Vi er glade for å ha en ny mulighet til å spille foran våre fans. Det er en stor utfordring for oss,» sa manager Jitka Klimkova.

«Sveits er et veldig sterkt lag. Jeg tror vi er forberedt og vi kjenner dem etter å ha studert dem.»

BBC Sport fotballekspert Rachel Brown-Finnis sin spådom: Denne kommer til å være veldig nærme, men jeg støtter New Zealand til å vinne og ta ledelsen i gruppen.

Bregnene har lagånd og solidaritet i overflod, og det kan utgjøre forskjellen for dem: de har et reelt ønske om å komme gjennom dette og en kollektiv tilnærming til å gjøre det.

Sveits har vært veldig solide i sine første kamper og har ennå ikke sluppet inn et mål, men jeg regner med at medvertene kvalifiserer seg. 0-1.

Nøkkelstatistikk: Etter å ha mislyktes i å holde nullen i noen av de fire verdenscupkampene for kvinner i 2015, deres debut i turneringen, har Sveits nå gjort det i hver av sine to første kamper i 2023 (en vunnet, en uavgjort).

Tyskland vs Colombia

Videotekst,

Tyskland vinner 6-0 mot Marokko

Gruppe H | Melbourne | 10:30 BST | ITV

Det var bekymringer denne uken da den colombianske stjernespissen Linda Caicedo, 18, så ut til å kollapse på trening.

Men Colombia-trener Nelson Abadia sa «det var ikke noe problem» med Caicedo, som scoret i den innledende 2-0-seieren over Sør-Korea.

«Hun har overvunnet problemet fullstendig. Vi har 24 timer på oss til å ta en avgjørelse [on whether she will face Germany]men Linda har det bra, la han til.

Tyskland på sin side åpnet ballen med en 6-0-seier over Marokko og er fortsatt storfavoritten til å ta ledelsen i gruppen.

Skader i forsvaret bidro imidlertid til flere slurvete øyeblikk, og manager Martina Voss-Tecklenberg bekreftet at de nå vil være uten Wolfsburgs Felicitas Rauch mot Colombia.

Bayern Münchens midtbanespiller Lina Magull sier at laget fortsatt kan dra nytte av «mye selvtillit» fra den produktive spissen Alexandra Popp, som scoret to ganger mot Marokko, og at hun var klar til å møte Colombias fysiske karakter. «De har en viss styrke, det er måten de spiller på. Det er ikke noe som overrasker oss,» sa Magull.

«Det faktum at hun spiller med lidenskap sier mye for det colombianske laget. Vi er ikke redde, det er bare noe å forberede seg på. Fotball er ikke bare en måte å spille på, det er derfor han er vakker.»

BBC Sport fotballekspert Rachel Brown-Finnis sin spådom: Jeg er bekymret for Colombia her. De spiller ganske åpent og Tyskland er i stand til å ødelegge dem på samme måte som de slo Marokko. 3-0.

Nøkkelstatistikk: Tyskland er ubeseiret i sine siste 20 gruppekamper i verdensmesterskapet for kvinner (16 seire, 4 uavgjorte), det lengste ubeseiret løp noensinne av en nasjon på dette stadiet.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *