Legendarisk olympisk mester i skiskyting og langrenn Anfisa Reztsova døde brått

Eksmannen hennes, Leonids Reztsov, kunngjorde at den legendariske idrettsutøveren døde på intensiven uten å komme til bevissthet.

«Vi fant først ut hva som skjedde i dag, vi vil motta alle dokumentene i morgen – vi tok ikke kontakt med verken intensivavdelingen eller patologen. Han ble innlagt på sykehus 15. oktober,» sa han.

I mars fikk hun et hjerteinfarkt.

Reztsova (58) var den eneste idrettsutøveren som var i stand til å vinne olympiske gullmedaljer i skiskyting og langrenn. Ved vinter-OL 1988 i Calgary ble hun mester i 4×5 km stafett, og ved OL 1992 i Albertville vant hun allerede gullmedaljer i skiskytingsprinten, og seks måneder senere i Lillehammer – i skiskytterstafetten. . Hun er også tre ganger verdensmester i ski og to ganger verdenscupvinner i skiskyting.

Etter at Russland invaderte Ukraina, slo Reztsova ut mot utenlandske idrettsutøvere som støttet boikotten av russisk idrett.

I vår fornærmet hun nordmenn som «ekle kakerlakker». «Ærlig talt, nordmennene har alltid vært imot oss. Bae-brødrene og alle andre. Så det er ikke overraskende. Norge føles fortsatt som en helt uten oss. Vi er deres hovedkonkurrenter og vil alltid være sterkere enn dem. dem. Så de er imot vår deltakelse i internasjonale konkurranser. Det har alltid vært sånn,» sa Rezcova til Sport24. «Verken finnene eller svenskene behandler oss slik. Derfor, selv om finnene og svenskene var for retur av russiske idrettsutøvere, vet de at ingen vil høre dem. Men nordmennene kryper overalt som ekle kakerlakker.»

Polske idrettsfunksjonærer som aksjonerte mot opptak av russiske og hviterussiske idrettsutøvere til OL i Paris i 2024 gjorde også Rezcova sinte. «Polakkene må straffes for slike forslag. De ydmyker oss så mye at vi ikke lenger har krefter. Vi må henvende oss til [Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidenta] Thomas Bach og vi må spørre oss selv hvorfor en slik permissivitet. Det er ikke engang en fornærmelse, men en fornærmelse. Hvem er du? I sport er polakker generelt dårlige, sa Rezcova opprørt.

Andre leser for tiden

Forskere avslører hva du bør spise til frokost for å redusere risikoen for hjerteinfarkt

Forskere avslører hva du bør spise til frokost for å redusere risikoen for hjerteinfarkt

Ukraineren er nesten slått, refser dommeren offeret

Ukraineren er nesten slått, refser dommeren offeret

En enkel aktivitet du kan gjøre hjemme for å forbedre hukommelsen betraktelig

En enkel aktivitet du kan gjøre hjemme for å forbedre hukommelsen betraktelig

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *